Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Rovanperä sai minuutin aikasakon kartanlukijan virheen takia ja putosi kauas palkintokorokekamppailusta: "Epäilen, ettei hänelle käy enää jatkossa noin"

Rovanperän kartturi Jonne Halttunen oli tehnyt autoon huoltotöitä kielletyllä alueella, minkä takia suomalaisille määrättiin aikasakko.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä putosi reilun puolentoista minuutin päähän kärjestä minuutin aikasakon vuoksi.Lehtikuva

Kalle Rovanperä on saanut minuutin aikasakon Viron MM-rallissa ja putoaa kokonaistilanteen neljänneltä sijalta kuudenneksi.

Aikasakko määrättiin, koska Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen poisti autosta jäähdyttimen suojan AT-alueella toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle siirryttäessä. Rallin MM-sarjan sääntöjen mukaan AT-alueella ei saa enää tehdä huoltotöitä.

– Putoamme kaksi sijaa tämän takia. Olen harmissani tästä, mutta säännöt ovat sääntöjä. Täysin minun syyni, Halttunen harmitteli Twitterissä.

Toyotalla ajava suomalaisnuorukainen menettää rangaistuksen vuoksi mahdollisuutensa palkintokoroketaisteluun. Ero kärjessä ajavaan Viron Ott Tänakiin venyi nyt minuuttiin ja 34 sekuntiin.

Viidentenä oleva Takamoto Katsuta on 33 sekuntia tallikaveriaan Rovanperää edellä. Kolmanteen sijaan on matkaa nyt yli minuutti.

Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström selvitti sunnuntaina vielä tilannetta Yle Urheilulle.

– Siinä kävi klassinen, että jäähdyttimen suoja jäi paikalleen, ja Jonne huomasi sen vasta AT-alueen sisällä. Varmaan vähän hätääntyneenä hän poisti sen, kunnes tajusi, että se on parc ferme -säännön alainen ja siellä ei saa enää tehdä mitään töitä.

– Toinen vaihtoehto olisi ollut vain se, että se olisi pitänyt ottaa pois joka tapauksessa, ja se taas olisi vaatinut pätkälle pysähtymistä. Siellä oli sellainen tarra, mistä Jonne sen asian huomasi. Meillä on niin sanottu paperiton aikakorttijärjestelmä, ja siinä on pojilla aika paljon miettimistä. Sitä on nyt turha enää märehtiä, ja epäilen, että se on varmasti viimeinen kerta, kun Jonnelle käy noin, Lindström sanoi.

Uutista päivitetty kello 11.03: muokattu otsikkoa ja lisätty Lindströmin kommentit.

Lue myös:

Lauantai oli Hyundain juhlaa, Rovanperä nousi mukaan palkintokoroketaisteluun – Yle seurasi historiallisen Viron MM-rallin tapahtumia hetki hetkeltä

Mystinen rengasrikko Kalle Rovanperän upean päivän ainoa tahra – sunnuntaina luvassa Toyota-kolmikon kova taistelu palkintokorokepaikasta: "Aamulla kaikki on vielä auki"

Rovanperän rengasrikkoa harmitelleen Tommi Mäkisen Toyotat jäämässä Hyundain jalkoihin Viron MM-rallissa – jatkosopimus ranskalaistähden kanssa lähellä: "Molemmilla on tahtotila jatkaa"

Esapekka Lapilta väkevä aloitus ja pohja-aika Viron MM-rallin avauserikoiskokeelle: "Ei tuntunut noin hyvältä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat