Hyppää sisältöön

Novak Djokovicin pelit päättyivät dramaattisesti hylkäykseen Yhdysvaltain avoimissa – turhautui ja löi linjatuomaria pallolla kurkkuun

Ennen hylkäystä Djokovic ei ollut hävinnyt yhtäkään ottelua vielä tänä vuonna.

Djokovic meni välittömästi vahingon jälkeen linjatuomarin luo. Kuva: Getty Images

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaajan Novak Djokovicin pelit päättyivät Yhdysvaltain avoimissa neljännellä kierroksella hylkäykseen.

Hylkäykseen johtanut tapahtumasarja sai alkunsa, kun Pablo Carreno Busta onnistui murtamaan Djokovicin syötön. Turhautunut tennisässä löi ensimmäisessä erässä 5–6-tappioasemassa kädessään olleen pallon taakseen kentän laitaa kohti, mutta pallo osui suoraan naislinjatuomaria kurkkuun.

Linjatuomari putosi iskun voimasta polvilleen kentän pintaan. Huomattuaan vaarallisen näköisen tilanteen, serbialaispelaaja meni välittömästi loukkaantuneen linjatuomarin luo, joka pääsi myöhemmin poistumaan kentältä omin jaloin.

Tapahtuman jälkeen tuomaristo keskusteli kentällä Djokovicin kanssa tovin. Puheiden jälkeen Djokovic käveli kättelemään espanjalaisvastustajaansa ja ottelu oli sillä selvä: maailmanlistan kärkipelaaja hävisi ottelun hylkäyksellä ja putosi turnauksen jatkosta. Tähän päättyi samalla Djokovicin 26 ottelun mittainen voittoputki.

"Se oli huonoa onnea"

Carreno Busta kommentoi ottelun jälkeen toimittajille, että kyseessä oli tahaton onnettomuus.

– Minusta se oli huonoa onnea, Carreno Busta sanoi.

Djokovic pyysi myöhemmin tapahtunutta anteeksi lausunnossaan Instagramissa.

– Tämä koko tilanne on saanut minut surulliseksi ja oloni tyhjäksi. Tarkastin linjatuomarin voinnin, ja turnauksesta kerrottiin, luojan kiitos, että hän voi hyvin. Olen äärimmäisen pahoillani, että aiheutin hänelle tällaista stressiä, maailman listaykkönen kirjoitti.

Djokovic on yksi harvoista pelaajista, jotka on diskattu miesten kaksinpelin grand slam -turnauksesta.

Serbitähden tavoitteena oli voittaa uransa 18. grand slam -titteli. Näin hän olisi päässyt lähelle miesten kaikkien aikojen grand slam -tittelien ennätystä. Djokovicia edellä on Rafael Nadal 19:a voitolla ja Roger Federer 20:a voitolla.

Djokovicin hylkäyksen myötä turnauksessa tullaan tekemään sunnuntaina historiaa, sillä tuolloin miesten tennis saa ensimmäisen 1990-luvulla syntyneen grand slam -voittajan kaksinpelissä. Djokovic oli ainoa jäljellä ollut pelaaja, joka oli syntynyt 1980-luvulla.

Kahdeksanneksi sijoitettu Martic putosi jatkosta

Petra Marticin matka tenniksen Yhdysvaltain avoimessa päättyi neljännellä kierroksella. Kazakstanin Julia Putintseva taivutti kroatialaistähden yli kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa. Putintseva eteni naisten kaksinpelin puolivälieriin lukemin 6–3, 2–6, 6–4.

Martic oli turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu pelaaja, mutta kazakstanilaisvastustaja oli vasta 23:nneksi sijoitettu. Putintseva kohtaa puolivälierässä Yhdysvaltain Jennifer Bradyn. Myös Brady ylsi sunnuntaina yllätykseen, kun hän peittosi Saksan Angelique Kerberin vajaassa puolessatoista tunnissa 6–1, 6–4.

Miesten neljännellä kierroksella nähtiin saksalaisvoittaja, kun viidenneksi sijoitettu Alexander Zverev nuiji sijoittamattoman espanjalaisen Alejandro Davidovich Fokinan 6–2, 6–2, 6–1.

Korjaus klo 6.45: Djokovic oli hylkäyshetkellä tappiolla lukemin 5–6, ei voitolla lukemin 6–5.

Lue myös:

.
.