Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Ruotsalaisjuoksija joutui lentämään yöksi Tukholmaan ja aamulla takaisin Tampereelle, taipui väsyneenä historialliseen tappioon – “Kuluttavampaa kuin luulisi”

200 metrillä suomalaisten jyräämistä kolmoisvoittoon viereltä todistanut Thomas Kling-Baptiste avasi Yle Urheilulle, miltä erikoisjärjestelyt maaottelussa tuntuivat.

yleisurheilu
Thomas Kling-Baptiste
Thomas Kling-Baptiste ei pystynyt kukistamaan suomalaisia henkilökohtaisilla matkoilla Tampereella.AOP/imago sport

TAMPERE. Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelussa Ruotsin joukkue saapui molempina kisapäivinä Suomeen erikseen omalla reittilennolla Tukholmasta. Urheilijat saapuivat lauantaina Ratinaan muutama tunti ennen kisapäivän alkua ja lähtivät heti kisapäivän jälkeen takaisin.

Sama lentely edestakaisin toistui sunnuntainakin. Syynä olivat Ruotsi-ottelun järjestämisen ehdoksi asetetut tarkat turvallisuussuunnitelmat. Ruotsissa koronaviruspandemia on pahemmalla tolalla kuin Suomessa. Ruotsalaisurheilijat tekivät myös koronavirustestin ennen kisoja. Testin piti olla tietysti negatiivinen. Nämä erikoisjärjestelyt varmistivat, että ruotsalaiset saatiin Suomeen kilpailemaan ilman muilta Ruotsista matkustavilta vaadittavaa kahden viikon karanteenia.

Ruotsin joukkueessa oli muutamia urheilijoita, jotka suhasivat Tukholman ja Tampereen väliä molempina päivinä. Yksi heistä oli kokenut pikajuoksija Thomas Kling-Baptiste.

30-vuotias Kling-Baptiste oli Ruotsin ykkösnimi sekä 100 että 200 metrillä.

Lauantaina Kling-Baptiste kiihdytti itsensä kolmanneksi ja vei tilastojen pohjalta nousseet haaveet suomalaisten kolmoisvoitosta 100 metrillä. Myös joukkuetoveri Thomas Jones ehti vielä ennen Riku Illukkaa maaliin.

Sunnuntaina kovan matkustuksen jäljiltä Kling-Baptiste ei pystynyt enää lyömään kiilaa suomalaisten väliin. Suomen miehet juhlivat 200 metrillä maaotteluhistorian ensimmäistä kolmoisvoittoaan.

Kling-Baptiste myönsi, että matkustamisella oli vaikutusta tuloksiin. Hänen mielestä oli kuitenkin vaikea sanoa, kuinka paljon se lopulta vaikutti aikaan.

– On se kuluttavampaa kuin luulisi istua koneeseen heti kisan jälkeen, eikä voi mennä hotelliin. Mutta nyt oli näin, Kling-Baptiste sanoi sunnuntaina Yle Urheilulle.

Samuel Purola, Samuli Samuelsson ja Oskari Lehtonen juhlivat kolmoisvoittoa 200 metrllä.
Samuel Purola, Samuli Samuelsson ja Oskari Lehtonen juhlivat kolmoisvoittoa 200 metrillä.Tomi Hänninen

Ruotsin joukkue yöpyi Arlandan lentokenttähotellissa. He olivat lauantaina takaisin hotellissa kello 23.30. Kling-Baptisten ja muiden sunnuntaina jälleen kisanneiden piti herätä aamupalalle jo kuudelta.

– Ei tullut kovin montaa tuntia unta, Kling-Baptiste myönsi.

Kling-Baptiste korosti kuitenkin useaan kertaan haastattelussa, että ei valita järjestelyistä. Hänen mukaansa ruotsalaiset pyrkivät tekemään maaottelussa parhaansa heille annetuilla ehdoilla. Ruotsissa urheilutapahtumiin ei ole päästetty juurikaan katsojia. Kling-Baptiste nauttikin suomalaisyleisönkin antamasta tuesta ja kehui ilmapiiriä Tampereella. Hänen mielestänsä rankka matkustaminen oli kaiken sen arvoista.

– Tämä ottelu oli kohokohta monille ruotsalaisille. Teimme parhaamme tässä tilanteessa. Oli kivaa, että pystyimme jatkamaan Ruotsi-ottelun perinteitä, Kling-Baptiste sanoi.

Suomen ja Ruotsin miesten maaottelu ratkesi lopulta dramaattisesti vasta päätöslajissa miesten 800 metrillä. Ruotsi vei maaotteluvoiton viiden pisteen erolla Suomeen.

*Lue lisää:
*

Ruotsalaisikoni hehkutti tämän kesän SE-miestä – Kristian Pulli kuittasi: "Omaan silmään osuu aina miljoona vikaa"

Suomalaisyleisön upea ele sai Ruotsin supertähden vitsailemaan – avasi lennokkaalla tavalla maaottelun kovia turvajärjestelyjä

Suomi kompastui Ruotsi-ottelussa kestävyysjuoksuissa sekä miehissä että naisissa – asiantuntijan mukaan ero Ruotsiin tulee vahvojen tallien ja maahanmuuton kautta

Dramaattinen tappio Suomelle otti koville! Ruotsalainen yleisurheilulegenda joutui lohduttamaan poikaansa Tampereella – "Tämä oli katastrofi"

Kommentti: Yksi harmittava hetki nousee ylitse muiden – Suomi olisi juhlinut sensaatiomaista Ruotsi-ottelun voittoa ilman ikävää epäonnea

Miesten Ruotsi-ottelu huipentui viimeiseen lajiin – suomalaiset venyivät 800 metrillä kahteen ennätykseen, mutta maaotteluvoitto lipesi täpärästi käsistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat