Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaksi maajoukkuenuorukaista rikkoi koronasääntöjä – passitettiin kotiin ottelun aattona

Phil Foden ja Mason Greenwoodin pelit päättyivät ennen aikojaan.

jalkapallo
Phil Foden
Phil Foden (pallon kanssa) joutui kotimatkalle kesken Kansojen liigan pelien. Getty Images

Englannin jalkapallomaajoukkueen pelaajat Phil Foden ja Mason Greenwood lähetettiin kotiin kesken maajoukkueen Kansojen liigan avauspelien, kertoi maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate. Kaksikko rikkoi koronavirussääntöjä Englannin pelattua lauantaina vieraspelin Islannissa.

– Sain valitettavasti tänä aamuna tietää, että kaksi pelaajaa on rikkonut covid-19-ohjeistuksia liittyen turvakuplaamme. Heidän on nyt matkustettava takaisin Englantiin, Southgate kertoi tiedotustilaisuudessa BBC:n mukaan.

Manchester Cityä edustava keskikenttäpelaaja Foden, 20, ja Manchester Unitedissa pelaava hyökkääjä Greenwood, 18, tekivät maajoukkuedebyyttinsä lauantaina Englannin voittaessa Islannin 1–0.

– En mene yksityiskohtiin ennen kuin tiedän asiasta kaiken. Tämä on hyvin vakava tilanne, ja olemme suhtautuneet siihen niin. He ovat olleet naiiveja, ja ymmärrän toki heidän ikänsä, mutta koko maailma on tämän pandemian kanssa tekemisissä ja kaikilla ikäluokilla on vastuunsa tehdä osansa. He ovat pyytäneet anteeksi, Southgate sanoi.

Tiistai-illan Tanska-kohtaamiseen Kööpenhaminassa nuorukaisilla ei siis ole asiaa, ja rikkeen vaikutusta heidän maajoukkueuriinsa saadaan vielä arvailla.

– Tuosta on vielä liian aikaista (puhua). Olen kahden nuoren aikuisen isä ja tiedän, että heillä voi mennä asioita pieleen. Emme kuitenkaan selittele asioita tuolla tässä tapauksessa.

Lue myös:

Huuhkajat onnistui kovassa tempussa, joka on ollut harvinaista herkkua – seuraavaksi Markku Kanerva kohtaa positiivisen ongelman: "Paljon joutuu pähkäilemään"

Huuhkajille upea vierasvoitto! Fredrik Jensenin salamamaali kaatoi Irlannin Kansojen liigassa

Huuhkajat kesti loppuun asti ja peittosi Irlannin: Fredrik Jensen nousi vaihdosta Suomen sankariksi – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Italian ennätyksellinen voittoputki katkesi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat