Tampa Bay latoi niin paljon maaleja, että joukkue sivusi Islanders-ottelussa seurahistoriaa – viisi tehopistettä rohmunnut Point ohitti Rantasen ja Heiskasen

Tampa Bayn Brayden Point ja Nikita Kutsherov kirjasivat viisi pistettä Islanders-pelistä.

Brayden Point oli ottelun ykköstähti. Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning aloitti jääkiekon NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan todella väkevästi. Tampa Bay murskasi New York Islandersin maalein 8–2 ja siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon.

Kahdeksalla maalilla Tampa Bay sivusi joukkueen pudotuspelien yhden ottelun maaliennätystä. Edellisen kerran Lightning teki yhdessä pudotuspeliottelussa kahdeksan maalia vuonna 2011.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Lightningin tähtihyökkääjä Brayden Point, joka kirjasi ottelusta tehot 2+3. Point nousi viiden tehopisteensä myötä pudotuspelien pistepörssissä toiseksi ohi Coloradon Mikko Rantasen ja Dallasin Miro Heiskasen.

Pointilla on 13 ottelusta tehot 8+15=23. Rantanen ehti ennen Coloradon kauden päättymistä haalia 15 pelistä tehot 7+14=21. Dallas-puolustaja Heiskasella on kasassa 21 (5+16=21) pistettä. Pistepörssin kärjessä on Rantasen ketjukaveri Nathan MacKinnon (9+16=25).

Pointin ohella Islandersin kaadossa kunnostautuivat myös Nikita Kutsherov (1+4), Yanni Gourde (2+0) ja puolustaja Victor Hedman (1+2). Kutsherov nousi jakamaan pistepörssissä neljättä sijaa Heiskasen kanssa.

Voiton Lightningille takasi 23 kertaa torjunut Andrei Vasilevski.

Islandersin maalilla aloitti edellisessä ottelussa nollapelin torjunut kokenut saksalaisvahti Thomas Greiss, mutta hänet otettiin vaihtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen tappiotilanteessa 1–6. Greiss torjui vain 6/9 kertaa. Saksalaisvahdin korvanneelle Semjon Varlamoville kirjattiin 20/25 torjuntaa.

– Aina kun teimme virheen, Tampa Bay rokotti, Islanders-luotsi Barry Trotz summasi.

Suomalainen voimahyökkääjä Leo Komarov ei ollut edellisen ottelun tapaan Islandersin kokoonpanossa.

Islanders oli edellisen kerran päästänyt pudotuspeleissä omiin kahdeksan maalia vuonna 1975.

– Islandersin piti pelata tätä ennen raastava seitsemän ottelun sarja. Pitää muistaa, että tämä oli vain yksi ottelu. Islanders oli väsynyt myös matkustuksesta, Tampa Bayn päävalmentaja Jon Cooper muistutti.

Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain torstaina Suomen aikaa.

Lue myös: