Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

HIFK koki Stadin derbyn alla valtavan takaiskun, eikä menetystä paikattu – "Emme voineet mitään"

Helsingin IFK jäi nuolemaan näppejään, kun Tanskasta ilmoitettiin Luis Henriquen lainapestin olevan ohi.

urheilu
Luis Henrique hifk
Luis Henrique viimeisteli HIFK:lle Veikkausliigassa tällä kaudella neljä maalia.AOP

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Helsingin IFK:n hyökkäysosastolla ei ole tungosta. Seura tiedotti tiistaina, ettei joukkueen kuluvan kauden paras maalintekijä Luis Henrique jatka joukkueessa. Brassivahvistus siirtyi Tanskan pääsarjaan Vejleen, josta hänen piti olla lainassa Veikkausliigan kauden loppuun saakka.

HIFK:n tavoin kiinalaisomistuksessa oleva Vejle valmistautuu sarjanousijana alkavaan kauteen ja tarvitsi hyökkäysosastolleen leveyttä. HIFK:lla on listoillaan yhä neljä Vejlestä lainalla olevaa pelaajaa. Henriquen lähtö oli torstain Stadin derbyyn valmistautuvalle IFK:lle todella paha takaisku, sillä joukkueen toinen brassihyökkääjä Erikson Carlos eli Tiquinho on ollut elokuusta lähtien sairastuvalla.

HIFK sai tietää Henriquen siirrosta Tanskaan viime viikolla, mutta ei hankkinut siirtotakarajalla paikkaajaa hyökkäykseensä.

– Yritystä kyllä oli, mutta aikaa oli todella vähän, IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kertoi Yle Urheilulle.

– Hän oli meillä lainassa, emmekä voineet mitään. Vejle ajoi asiassa omaa etuaan, Kankkunen kommentoi viime viikon tapahtumia.

HIFK on käyttänyt kärkenä Henriquen lisäksi Sakari Tukiaista. Henriquen lähdön myötä punapaitojen vaihtoehdot käyvät vähiin ja monipuolisuutta katoaa, sillä brassivahvistusta käytettiin myös kymppipaikalla.

– Materiaalimme kapeni entisestään. Toivottavasti kaikki pysyvät ehjinä, ettei yläkertaamme tule mieskatoa. "Sakella" on nyt isompi rooli täytettävänään. Tämä on bisnestä ja jalkapalloa, eikä sille voi mitään.

Tukiainen oli HIFK:n edellisessä ottelussa viikko sitten Honkaa vastaan vireessä viimeisteltyään ottelun 1–0-voittomaalin – osuma oli hänelle vasta kauden toinen Veikkausliigassa. HIFK katkaisi Honkaa vastaan kolmen ottelun tappioputkensa, nousi viidenneksi ja aiheutti espoolaisille kauden avaustappion.

 Hongan Lucas Kaufmann (vas.) ja HIFK:n Sakari Tukiainen kaksinkamppailussa
Sakari Tukiainen on Luis Henriquen lähdön jälkeen HIFK:n hyökkäyksen ykköspyssy.Lehtikuva

Paikallistaistoon selvät sävelet

HIFK lähtee torstaina HJK:ta vastaan hyvin levänneenä, sillä joukkue piti maaottelutauon aikana parin päivän harjoittelutauon. Tauko tuli tarpeeseen, sillä joukkue urakoi elokuussa ja seuraavaksi edessä on kolme kotiottelua kymmeneen päivään.

– Nyt olemme käyneet HJK:n pelaamista olemme käyneet läpi ja keskittyneet siihen, mikä on huomionarvoista puolustus- ja hyökkäyspäässä. Peruskauraa, vaikka iso ja odotettu peli on edessä. Henkisellä puolella on totta kai kutinaa ja odotusta, Kankkunen kertoi.

HIFK sai viime viikon Metroderbyssä hyvää oppia Stadin derbyä varten. Kankkusen mukaan hänen joukkueensa onnistui puolustusvoittoisessa pelitavassaan lähes täydellisesti ja pystyi hyödyntämään vastahyökkäyksensä. Samaa lienee luvassa paikallisvastustajaa vastaan.

– Derbyyn on huomattavasti helpompi lähteä henkisesti, kun meillä on Honka-voitto alla.

– HJK rakentaa pelinsä pallonhallintaan, joten rakennamme pelimme tarkkaan puolustuspeliin. Pyrimme hyviin vastahyökkäyksiin ja panostamme erikoistilanteisiin. HJK pystyy totta kai muuttamaan peliään ja saa nähdä, mitä he keksivät meitä vastaan.

Erikson Carlosin lisäksi HIFK:n loukkaantuneiden listalla ovat olleet Macario Hing-Glover ja Jani Bäckman, mutta iloisia uutisiakin sairastuvalta on.

Joel Mero oli pidempään sivussa ja pelasi Honkaa vastaan ja on täydessä kunnossa. Sakari Mattilalla oli Honkaa vastaan pientä vammaa, mutta hänenkin pitäisi olla kunnossa. Mitään akuuttia ei ole, vaikka yhdet harjoitukset on tietysti vielä jäljellä, Kankkunen kommentoi.

Veikkausliigan kauden ensimmäistä Stadin derbyä HIFK:n ja HJK:n välillä seurataan suorana Yle Puheella torstaina kello 18.02 alkaen.

Lue myös:

HIFK menetti parhaan maalintekijänsä Tanskaan

IFK Mariehamnin kapteeni sivuun pitkäksi aikaa

FC Lahden ja Ilveksen hulinapelistä lisää pelikieltoja lahtelaisille – seura harkitsee valittavansa päätöksestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat