1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Lotta Harala jäi sadasosan ennätyksestään Saksassa – "Vähän turhauttaa"

Lotta Harala ja Sara Kuivisto jäivät ennätyksistään Saksassa Dessaussa.

Lotta Harala havittelee vielä syyskuussa alle 13 sekunnin alitusta. Kuva: Tomi Hänninen

Saksan Dessaussa järjestetyissä kilpailuissa pika-aituri Lotta Harala jäi sadasosan päähän ennätyksestään, kun hän kellotti 13,08. Harala oli juossut ennätyksensä 13,07 aiemmin tänä kesänä Kalevan kisoissa.

Harala juoksi Saksassa parhaan aikansa alkuerissä. Illan finaalissa Harala jäi aikaan 13,19. Illan nopeinta kyytiä piti 100 metrin aidoissa valkovenäläinen Elvira Herman ajalla 12,85. Harala oli finaalissa kolmas. Haralan ja Hermaniin väliin ehti Yhdysvaltojen Payton Chadwick, joka kellotti 13,00.

Finaalissa Harala aloitti vahvasti ja johti kisaa alussa, mutta loppumatkalla Chadwick ja Herman tulivat ohi.

– Löin käteni viereisellä radalla olleeseen juoksijaan, mutta muuten en osaa sanoa, mitä finaalissa kävi. Aika oli yllättävän huono, Harala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Harala odotti finaalista parempaa aikaa varsinkin, kun alkuerässä aika oli ollut hyvä.

– Vähän turhauttaa, kun koko ajan tulee tuota samaa, mutta pitää vaan jatkaa kilpailukautta, jos se piikkijuoksu sieltä tulisi. Se tietysti on hyvä, että perustaso on nyt tuolla tasolla, Harala viittasi alkueräjuoksun aikaan.

800 metrillä Sara Kuivisto kellotti 2.03,57. Kuivisto jäi 11 sadaosaa kauden parhastaan ja oli kisan viides. Kisan voitti saksalainen Christina Hering tuloksella 2.02,26.

– Ensimmäinen kierros mentiin tosi kovaa, sellaiseen noin 58 sekuntiin, mutta sen jälkeen juoksu oli jojoilua. Välillä kiihdytettin ja välillä mentiin hiljaa. En saanut hyvää tasaista juoksua, Kuivisto harmitteli.

– Ärsyttää, kun olen juossut noita aikoja omalla vedollakin.

Naisten pituudessa saksalainen Malaika Mihambo venytti maailman kärkituloksen 703. Viime vuonna Mihambo ennätyksensä 730, kun hän voitti MM-kultaa Dohassa.

Sunnuntaina peräti yli 97 metriä keihästä heittäneeltä Johannes Vetteriltä puuttui hirmuheiton jälkeen paras puhti. Vetter oli miesten keihäskisan ykkönen Dessaussa tuloksella 86,17. Kisan kakkonen oli moldovalainen Andria Mardare tuloksella 84,41.

Lue myös:

Karsten Warholmin ME-yritys epäonnistui – maalissa epäuskoinen ilme: "Luulin, että loppuaikani olisi parempi"

Johannes Vetterin hirmuheiton 97,76 mittasuhteet valkenivat vasta myöhemmin – managerilegenda Jukka Härkönen yhtyi hehkutukseen mutta antoi saksalaiselle myös kritiikkiä