Hyppää sisältöön

Karsten Warholmin ME-yritys epäonnistui – maalissa epäuskoinen ilme: "Luulin, että loppuaikani olisi parempi"

Keskinkertaisesta juoksusta huolimatta Karsten Warholm vei voiton Ostravassa.

Karsten Warholm joutui pettymään Ostravassa. Kuva: EPA-EFE/MARTIN DIVIS​EK

Timanttista kuntoa tällä kaudella uhkunut Norjan Karsten Warholm epäonnistui tiistaina Tshekissä yrityksessään parantaa miesten 400 metrin aitajuoksun maailmanennätystä. Warholm juoksi Ostravan kansainvälisissä yleisurheilukisoissa toki matkan voittoon ajalla 47,62.

Warholmin ratakierroksen urakkaa ei helpottanut ensimmäisessä lähdössä tullut vilppilähtö. Näin hän joutui hieman varomaan toista lähtöään, eikä juoksurytmi ollut paras mahdollinen. Maalissa Warholmin epäilme oli kuitenkin todella epäuskoinen, kun hän näki aikansa tulostaululta.

– Ollakseni rehellinen, luulin että loppuaikani olisi ollut parempi, 24-vuotias Warholm myönsi.

Toki hän oli keskinkertaisemmallakin juoksulla ylivoimainen: Warholm jätti toiseksi sijoittuneen Ranskan Ludvy Vaillantin kauas taakseen, sillä Vaillantin aika oli 49,14.

Warholm hurjasteli pari viikkoa sitten Tukholmassa Timanttiliigan kilpailussa 400 metrin aidat aikaan 46,87. Hän jäi Tukholmassa vain 0,09 sekuntia Yhdysvaltain Kevin Youngin 1992 Barcelonan olympiakisoissa juoksemasta ME:stä.

Ruotsin Andreas Kramer juoksi Ostravassa miesten 800 metrillä Ruotsin ennätyksen 1.44,47. Voiton vei Britannian Jake Wightman ajalla 1.44,18.

Miesten kiekonheitossa olivat myös ruotsalaiset voittojuhlat. Kisan ykkönen Daniel Ståhl jäi kuitenkin selvästi kauden parhaastaan ja Ruotsi-ottelun voittotuloksestaan. Kiekko kantoi tulokseen 66,42. Toinen oli Simon Petterson tuloksella 65,90.

Miesten kuulassa hurjassa vireessä ollut Ryan Crouser jatkoi hyviä otteitaan. Crouser työnsi viisi kertaa yli 22 metriä. Paras työntö oli 22,43.

Lue myös: