Naomi Osaka US Openin välieriin – "Pidin tätä pienimuotoisena kostona"

Osaka kohtaa seuraavaksi yhdysvaltalaisen Jennifer Bradyn mittelössä paikasta finaaliin.

Naomi Osaka on edennyt neljän parhaan joukkoon. Kuva: Getty Images

New Yorkissa pelattavissa Yhdysvaltain avoimissa japanilainen nouseva tennistähti Naomi Osaka, 22, sai kostonsa voitettuaan Yhdysvaltain Shelby Rogersin, 27, erin 6–3, 6–4. Ottelu kesti tunnin ja 20 minuuttia.

Yhdysvaltain avoimet kaksi vuotta sitten voittanut japanilainen on naisten WTA-maailmanlistalla yhdeksännellä sijalla ja Rogers vasta sijalla 93, mutta tästä huolimatta Osaka kertoi olleensa epävarma Rogersin kohtaamisesta. Osaka oli hävinnyt Rogersille aiemmin kolme kertaa.

– Rehellisesti sanoen tuntui siltä, että hänellä oli etulyöntiasema minuun nähden, sillä en ollut koskaan voittanut häntä. Ne muistot ovat päässäni ja siksi pidin tätä pienimuotoisena kostona, Osaka kommentoi.

Osaka etenee välieriin ja kohtaa seuraavaksi niin ikään yhdysvaltalaisen vastustajan Jennifer Bradyn mittelössä paikasta finaaliin. Brady päihitti Kazakstanin Julija Putintsevan erin 6–3, 6–2.

Osaka on peleissään ottanut kantaa Yhdysvaltain rasismin vastaisen protestiliikkeen puolesta. Perhetaustaltaan japanilais-haitilainen Osaka saapui otteluun käyttäen kasvomaskia, jossa luki poliisin käsissä surmansa saaneen mustan George Floydin nimi.

Zverev ja Busta neljän parhaan joukkoon

Miesten puolella paikan neljän parhaan joukossa varmisti Saksan Alexander Zverev, joka kukisti puolivälierissä Kroatian Borna Coricin luvuin 1–6, 7–6, 7–6, 6–3.

23-vuotias Zverev on sijoitettu turnauksessa viidenneksi.

Ensimmäisen erän selkeästi hävinnyt Zverev oli toistakin erää tappiolla 2-4 ennen kuin sai juonesta kiinni.

– Aloin pelata hieman aggressiivisemmin ja myös syöttöni parani. Minulla ei ollut siinä kohtaa enää mitään menetettävää, Zverev sanoi.

Välieräpaikan tiistaina paikallista aikaa lunasti myös 20. sijalle rankattu Pablo Carreno Busta. Espanjalainen nujersi 12. sijalle sijoitetun Kanadan Denis Shapovalovin 3–6, 7–6, 7–6, 0–6, 6–3. Ottelu kesti neljä tuntia ja kahdeksan minuuttia.

Zverev ja Carreno Busta kohtaavat välierässä.

29-vuotias Carreno Busta on vanhin turnauksen kaksinpelissä jäljellä oleva miespelaaja.

Carreno Busta pääsi puolivälieriin, kun hänen vastustajansa Novak Djokovic diskattiin edellisellä kierroksella.

Lue myös: