1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Real Madridin kesä oli tyyni, mutta Barcelonassa myrskyää vielä Messi-saagan jälkeenkin

Suurjoukkueet aloittavat Espanjan liigakauden syyskuun lopulla. Lionel Messille kausi on mahdollisesti viimeinen Barcelonassa.

Barcelonan päävalmentaja aikoo rakentaa joukkueen hyökkäyspeliä Antoine Griezmannin (vas.) varaan. Tähtihyökkääjä Lionel Messille kausi on mahdollisesti viimeinen seurassa. Kuva: Getty Images

Espanjan jalkapalloliigan joukkueet palaavat lauantaina tositoimiin vajaan kahdeksan viikon tauolta uuden liigakauden merkeissä. Kauden alla otsikot niin Espanjassa kuin koko jalkapallomaailmassa vei Barcelonan tähtihyökkääjän Lionel Messin tilanne.

Barcelonaa 20 vuotta edustanut argentiinalainen pyysi siirtoa, mutta joutui lopulta nöyrtymään tappioon Barcan seurajohdolle. Messi jatkaa Kataloniassa ainakin ensi kauden, ja tähtipelaajan peliesitykset uuden Barca-päävalmentajan Ronald Koemanin alaisuudessa ovat entistä suuremman suurennuslasin alla.

Koeman aikoo rakentaa hyökkäyspalapelinsä tiiviimmin monikäyttöisenä hyökkääjänä tunnetun Antoine Griezmannin varaan. Ranskalaisen ensimmäinen Barcelona-kausi jätti toivomisen varaa, mikä johtui myös edellisten päävalmentajien pelipaikkavalinnoista.

– Kaikella kunnioituksella, Griezmann ei ole laituri. Hänen pitää pelata siellä, missä hän pystyy käyttämään kaikkia ominaisuuksiaan ja on pelannut koko elämänsä, hollantilaisluotsi sanoi Diario Sportin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Messin lisäksi myös muut pitkän linjan Barca-pelaajat ovat pyörineet siirtopuheissa. Hyökkääjä Luis Suarezia on huhuttu Juventukseen, mikä saattaa avata ovia esimerkiksi nuorelle Ansu Fatille. Tulopuolella Barcelonaan on huhuttu esimerkiksi Lyonissa ihastuttanutta Memphis Depayta.

Pääkaupungissa seesteinen loppukesä

Viime kaudella mestaruuskantaan palannut Real Madrid aloittaa uuden kauden voittajasuosikkina Barcelonan turbulenttisen tilanteen takia. Realin puolustuspeli oli koronatauon jälkeen raudanlujaa, ja päävalmentaja Zinedine Zidanen pokaalitahti madridilaisten peräsimessä jatkui.

Joukkueen loppukesä oli rauhallinen. Suurin huomio on kohdistunut tähtilaituri Gareth Baleen, joka on ajautunut Zidanen kanssa tukkanuottasille.

Real ja Barcelona ovat voittaneet mestaruuden 15 kertaa 16 viime kauden aikana. Poikkeuksen teki Atletico Madrid viemällä pytyn kaudella 2013–14.

Mestarien liigaa elokuussa pelanneet Barcelona ja Real Madrid sekä Eurooppa-liigan voittanut Sevilla saavat kauden alussa lisälepoaikaa. Real aloittaa kauden 20. syyskuuta Real Sociedadia vastaan. Sevilla kohtaa sarjanousija Cadizin ja Barcelona Villarrealin 27. syyskuuta.

Lue myös:

Messi palasi Barcelonan joukkueharjoituksiin

Messi lopetti ympärillä velloneet spekulaatiot ja vahvisti pelaavansa sittenkin ensi kaudella Barcelonassa