Hyppää sisältöön

Jokerien vieraana pelanneen Neftehimikin Otso Rantakari kertoo venäläisjoukkueen koronatartunnoista – "En tiedä mistä tällainen tilanne johtuu"

KHL-joukkue Neftehimik Nizhnekamskin suomalaispuolustaja Otso Rantakari pyrkii pysymään positiivisena, vaikka joukkueessa on todettu koronavirustapauksia.

Jokerit oli Otso Rantakarille (oik.) ja Neftehimik Nizhnekamskille keskiviikkona liian vaikea pideltävä, sillä helsinkiläisjoukkue voitti ottelun maalein 6–0. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jääkiekkoliiga KHL:n joukkue Neftehimik Nizhnekamskissa todetut koronavirustartunnat ovat saaneet joukkueen suomalaispuolustaja Otso Rantakarin ymmälleen.

Rantakarin mukaan Neftehimikissä tautitapauksia on kolmella pelaajalla ja yhdellä huoltohenkilöllä. Myös KHL vahvistaa verkkosivuillaan lukumääräksi neljä tartuntaa (siirryt toiseen palveluun).

– Kaikki on yritetty hoitaa niin hyvin kuin mahdollista. En tiedä mistä tällainen tilanne johtuu, lentoa Riiasta Pietariin odottava Rantakari ihmettelee puhelimitse.

– Kipeät kaverit on eristetty omaan tilaansa ja muu joukkue on tässä omassa tilassaan. Ihmetellään ja odotellaan, että päästään lentokoneeseen, hän kertoo.

Neftehimikin oli tarkoitus pelata perjantaina Dinamo Riikaa vastaan, mutta ottelu jouduttiin siirtämään.

Rantakarin mukaan Neftehimik suuntasi suoraan keskiviikkona Helsingissä Jokereita vastaan pelatun ottelun jälkeen bussilla lentokentälle, josta se lensi Riikaan. Joukkue testattiin Latvian pääkaupungissa torstaiaamuna ja tulokset saatiin samana iltana.

Joukkue oli myös testattu päivää ennen Suomeen matkustamista maanantaina. Rantakari sanoo itse voivansa hyvin ja hänen sähköpostinsa olevan täynnä negatiivisia koronatestituloksia.

Asuminen Suomessa järjestetiin Jokerien kasvatin mielestä myös asianmukaisesti.

– Meidät oli eristetty omaan siipeen, eikä siellä ollut ketään muita hotellin asukkaita. En nähnyt yhtään hotellin asiakasta koko aikana mitä olin Suomessa.

Otso Rantakarille meneillään oleva kausi on ensimmäinen kiekkoliiga KHL:ssä. Kuva: Emil Hansson / All Over Press

Pietariin testeihin ja hotelliin eristykseen

Neftehimikissa raportoitiin jo elokuun loppupuolella kahdesta koronavirustartunnasta. Muutamilla pelaajilla oli myös virukseen viittaavista oireista, mutta heidän testinsä osoittautuivat kuitenkin negatiivisiksi.

Rantakari kertoi lisäksi itse aiemmin joukkueessa velloneesta flunssa-aallosta. Hän ei kuitenkaan näe, että kyseessä olisi mitenkään epäilyttävä yhteensattuma.

– Kyllä täällä testejä on tehty mielestäni ihan riittävästi ja noudatettu sarjan määräyksiä. Sen puolesta minulla ei ole mitään valittamista. Kaikki on hoidettu niin hyvin kuin mahdollista.

Tiedonkulkua vaikeuttaa kuitenkin kielimuuri.

– En puhu venäjää, eikä tässä hirveästi englantia puhuta. Se on vähän vaikeaa, suomalaispuolustaja hymähtää.

– Ymmärsin, että olemme menossa Pietariin ja siellä koko joukkue heti testeihin. Sen jälkeen ilmeisesti hotelliin lockdowniin ja sitten ihmetellään varmaan seuraavaksi, että pelataanko vai eikö pelata.

Otso Rantakari pelasi Suomessa edellisen kerran kaudella 2018-2019 Tapparassa. Kuva: Tomi Natri / AOP

Otteluohjelman mukaan Neftehimikin on tarkoitus pelata Pietarissa SKA:ta vastaan sunnuntaina.

– Ymmärsin, että menemme hotelliin, jossa on samanlainen järjestely kuin Suomessa ja Riiassa. Eli emme saa liikkua sieltä muualle kuin ilmeisesti hallille. Ja siis ensin kaikki testeihin, ja kun homma on selvä, mennään eteenpäin.

Kaiken hässäkän ja epävarmuuden keskellä Rantakari yrittää pysyä mahdollisimman hyvillä mielin.

– Eihän tämä kivaa ole. Tämä nyt on vain se vallitseva tilanne. Kyllä tässä pitää aika sopeutuvainen olla muuttuviin tilanteisiin, kun niitä nyt selkeästi tulee, Rantakari sanoo.

– Ei tässä auta alkaa liikaa kurjuutta maksimoimaan – yrittää pitää hyvän fiiliksen itsellä päällä. Pystyn huolehtimaan itsestäni mahdollisimman hyvin oman tietämykseni mukaan. Se on ainut mitä pystyn itse tässä tilanteessa tekemään.

Lue myös:

.
.