1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Thiem ja Zverev Yhdysvaltain avointen finaaliin – kummasta tulee uuden sukupolven ensimmäinen mestari?

Dominic Thiem ja Alexander Zverev kohtaavat US Openin finaalissa.

DominicThiem voitti Daniile Medvedevin suoraan kolmeea erässä. Kuva: Getty Images

Itävallan Dominic Thiem ja Saksan Alexander Zverev selvittivät tiensä tenniksen Yhdysvaltain avointen loppuotteluun.

Zverev nousi välierässään kahden erän takaa voittoon espanjalaisesta Pablo Carreno Bustasta luvuin 3–6, 2–6, 6–3, 6–4, 6–3. Thiem kukisti odotetussa välierässä venäläisen Daniil Medvedevin 6–2, 7–6, 7–6. Medvedev johti sekä toista että kolmatta erää murrolla.

US Openissa saadaan uusi miesten Grand Slam -turnauksen voittaja ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Kuusi vuotta sitten US Openin voitti Marin Cilic. Viimeisen 15 vuoden aikana miesten tennistä ovat hallinneet rautaisella kädellä Roger Federer, Rafael Nadal ja Novak Djokovic, joiden ulkopuolelle mestaruuksia on mennyt vain muutama.

Nyt Federer toipuu polvileikkauksesta, Nadal ei koronaviruspandemian vuoksi osallistunut US Openiin ja Djokovic hylättiin turnauksesta hänen lyötyään vahingossa linjatuomaria pallolla kurkkuun.

Uudelle sukupolvelle on nyt siis tilaa. Thiemistä tai Zverevistä tulee myös ensimmäinen 1990-luvulla sýntynyt miesten Grand Slam -voittaja.

Suosikkina finaaliin lähtee kakkossijoitettu ja maailmanlistan kolmonen Thiem. Zverev on maailmanlistalla seitsemäs ja sijoitettu turnauksessa viidenneksi.

Thiem on ollut kolmesti aiemmin Grand Slam -turnauksen finaalissa, mutta hävinnyt ne Nadalille tai Djokovicille.

– Jos voitan, se on ensimmäinen Grand Slamini. Jos häviän, minun täytyy soittaa Andy Murraylle ja kysyä millaista on kun on 0–4 finaaleissa, Thiem totesi.

Skotti Murray hävisi neljä ensimmäistä Grand Slam -finaaliaan, mutta on sen jälkeen voittanut niitä kolme.

Zverev pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa Grand Slam -finaalissa. Hän oli pitkään alisuorittaja Grtand Slam -turnauksissa, mutta on viime aikoina parantanut tuloksiaan. Australian avoimissa tammikuussa saksalainen oli jo välierissä.

Lue myös:

Serena Williamsin unelma karkasi jälleen – Azarenkalla uskomaton paluu parrasvaloihin