Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Pelaajayhdistykseltä vahva viesti: liigapelaajat tinkineet jo merkittävästi palkoistaan

Jääkiekon liigakauden pitäisi alkaa 1. lokakuuta, mutta koronatilanne saattaa sekoittaa suunnitelmat.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kärpät
Oulun Kärpät valmistautuu tulevaan kauteen. AOP

Katso Ylen aamun koko lähetys

Koronavirustilanne on asettanut suuria uhkakuvia jääkiekon liigakauden alkamiselle. Koronatartuntojen ja -altistumisten takia Mikkelin Jukurit ja HPK ovat kahden viikon karanteenissa ja KooKoo on keskeyttänyt toimintansa ainakin ensi viikon maanantaihin asti.

Viime kevään pudotuspelit jäivät pelaamatta ja liigaseurat taistelevat taloudellisten vaikeuksien keskellä. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela painottaa, että nyt ei ole kuitenkaan ajankohtaista puhua liigapelaajien palkoista tinkimisestä.

– Tässä vaiheessa on ennenaikaista lähteä puhumaan tulevista palkanalennuksista, koska pelaajat ovat jo osallistuneet säästötalkoisiin merkittävällä tavalla. 14 seuraa, Pelicansia lukuun ottamatta, pääsivät jo keväällä yhteiseen näkemykseen siitä, minkälaisilla osuuksilla pelaajat tulivat mukaan talkoisiin, Saarela kertoi Ylen aamussa.

– Pelaajat luopuivat 6,5 - 17 prosentin osuuksilla tulevan kauden palkoistaan. Toki on optioita, että palkkoja voidaan saada takaisin, jos kausi menee hyvin, Saarela taustoitti.

Jääkiekon liigakauden pitäisi alkaa lokakuun 1. päivänä.

Lue myös:

Koronatartunnoista huolimatta jääkiekon SM-liiga aiotaan aloittaa aikataulun mukaan – seuroissa korostetaan kaikkien vastuuta: "Tässä on monen ihmisen elanto kyseessä"

Näin koronavirus alkoi levitä suomalaisissa jääkiekkojoukkueissa – vaikutukset ovat ulottuneet jo neljään kaupunkiin vain muutamassa päivässä

Nuorten jääkiekkopelistä tuli koronalinko: Mikkelin Jukureissa jo yli 20 tartuntaa, myös vastustajajoukkueissa todettu useita tartuntoja – katso video

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat