HJK ilmoittautui mestaruustaistoon mukaan kaatamalla sarjakärki Åland Unitedin: "Nyt mennään vaan jokaiseen viimeiseen peliin ihan täysillä"

Päivän toisessa Kansallisen liigan ottelussa TPS sai viimein sarjan avausvoittonsa.

Kansallinen liiga
HJK naiset
HJK nappasi tärkeät pisteet sarjakärki Åland Unitedia vastaan. Arkistokuva. Tomi Hänninen

HJK ilmoittautui Kansallisen liigan mestaruustaistoon mukaan, kun se voitti kotonaan sarjaa johtavan Åland Unitedin lukemin 1–0 (1–0). Joukkueiden aiempi kohtaaminen heinäkuussa päättyi puolestaan Åland Unitedin 2–1-voittoon. HJK on sarjassa kolmantena ja neljä pistettä Åland Unitedia perässä.

Åland United aloitti intensiivisen ottelun korkealla prässillä, mikä tuottikin HJK:lle alkuun vaikeuksia. Ensimmäisen jakson edetessä HJK pääsi kuitenkin murtamaan sarjakärjen prässilinjoja ja pystyi rakentelemaan peliään myös hyökkäyspäässä paremmin.

Maltillisesta pelinrakentelusta tulikin HJK:lle palkinto aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Kristina O'Donnel puski pallon vasemmasta laidasta boksissa odottaneelle Essi Sainiolle, jonka tarkka keskitys sinetöi komean pukukoppimaalin. Osuman myötä päättyi myös Sainion kahdeksan pelin maaliton putki.

– Tärkeään paikkaan saatiin se maali hyvän kuvion päätteeksi. Kaikki maalit ovat joukkueen hyväksi ja olen iloinen, että pystyin tekemään sen, Sainio sanoi helpottuneena.

Åland Unitedilla oli paikkoja tasoittaa avausmaalin jälkeen, mutta lopullinen viimeistely puuttui. Ode Fulutudilu sai pariin kertaan joukkuekavereilleen nappisyötön maalintekopaikoille, mutta pallot kolisivat rimaan. Ahvenanmaalaisten maalintekoa vaikeutti myös HJK:n maalivahti Anna Koivunen, joka venyi useamman kerran huipputorjuntaan.

– Pystyimme ensimmäisellä jaksolla murtamaan heidän prässilinjojaan, mutta toinen puoliaika oli tosi paljon vaikeampi. Emme ole ehkä maaiman paras puolustusjoukkue, mutta hoidimme tilanteen hyvin ja saa olla todella ylpeä joukkueesta, nollapelin pelannut Koivunen tunnelmoi ottelun jälkeen.

Hallitsevalla mestarilla HJK:lla on vielä neljä ottelua jäljellä.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet voittaa ne. Nyt mennään vaan jokaiseen viimeiseen peliin ihan täysillä, jotta on mahdollisuus voittaa pytty tänäkin vuonna, Koivunen sanoo.

Tappiosta huolimatta Åland United jatkaa sarjan kärjessä edelleen. Joukkueen keskikentällä operoiva Anna Westerlund harmitteli tappion jälkeen rimaan osuneita laukauksia.

– Maalit jäivät puuttumaan. Meillä oli paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä maali. Johdamme kuitenkin edelleen sarjaa, nyt ei pidä lyödä päätä seinään, Westerlund totesi.

Päivän toisessa Kansallisen liigan kamppailussa TPS sai viimein sarjan avausvoittonsa ja pistetilinsä auki. TPS kaatoi vieraissa FC Hongan maalein 1–0 (1–0). Maalintekijänä toimi Netta Laasio.

Lue myös:

Korona jylläsi HJK:n huippumaalivahtilupaus Anna Koivusen kauden uusiksi – pakotti keskittymään henkiseen hyvinvointiin: "Varmasti kasvattaa pelaajana"

Kansallisessa liigassa oli jaossa tärkeitä pisteitä: TiPS vankisti asemaansa sarjakakkosena, Åland United jatkaa kärjessä

FC Honka vyöryi väkevästi rinnalle ja ohi – terävästi aloittanut PK-35 Vantaa joutui taipumaan: "Meillä on pelitemmon kanssa vähän ongelmia"

KuPS tyylitteli tärkeät pisteet HJK:n kustannuksella – Gentjana Rochi osui kahdesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat