Honka kipusi kärkikolmikon kantaan RoPS-voitollaan – SJK:n nousuliito jatkui

Espoolainen Honka jatkoi Rovaniemen Palloseuran ahdinkoa miesten jalkapalloliigassa ja haki napapiiriltä voiton maalein 3-1.

FC Hongan Macoumba Kandji Kuva: Lehtikuva

FC Honka vahvisti voitolla sarjan neljättä sijaansa ja nousi pisteen päähän kolmantena olevasta Interistä. RoPS ei ole voittanut tällä kaudella otteluakaan ja majailee sarjassa viimeisenä. Rovaniemeläisille tappio oli 11:s peräkkäinen.

Macoumba Kandji aloitti maalinteon, ja Tapio Heikkilä tuplasi vierasjohdon ennen taukoa. Rovaniemeläisten Joonas Vahtera kavensi toisella jaksolla, mutta Jean Marie Dongou vesitti RoPSin nousun 3–1-maalillaan.

Kotijoukkue saikin vastustajaansa enemmän kulmapotkuja (9), mutta se oli laiha lohtu. Sen sijaan Honka iski toisen maalinsa kulmapotkusta, kun Tapio Heikkilä jatkoi päällään Javier Hervaksen kulman verkkoon.

– Jos vastustaja on tällaisissa tilanteissa selvästi parempi, niin ei voi mitään, RoPS-valmentaja Vesa Tauriainen totesi heikosta erikoistilanteiden puolustamisesta.

SJK:lla kova kilpailu pelipaikoista

Lauantain toisessa ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerho kukisti Valkeakosken Hakan 4–1. Emmanuel Ledesma viimeisteli pilkulta 1–0-johdon, ja seinäjokelaisista myös Denys Oliinyk ehti maalintekoon avauspuoliskolla. Tauon jälkeen Salomo Ojala kavensi illan toisella rangaistuspotkumaalilla 1–2:een, mutta SJK varmisteli voittoaan Mehmet Hetemaj'n ja Serge Atakayin täysosumilla.

– Tauon molemmin puolin oli vähän heikompi jakso, mutta sitten teimme kolme vaihtoa samaan aikaan ja saimme pelin lopullisesti hallintaan. Meillä on nyt kokoonpanossa hyvä tilanne, kun miehiä riittää vaihtoon saakka ja jää ulkopuolellekin, SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

– Tämä ottelu oli hyvä esimerkki siitä, miten taso putoaa, jos lepuutamme pelaajia. Oli vaikeaa, kun annettiin kaksi eteen. Sitten ratkaisivat erikoistilanteet. Kyllä meidän pitää suoraviivaistaa omaa peliä lisää, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio sanoi.

SJK:lle voitto oli kolmas peräkkäinen, ja joukkue kasvatti etumatkansa Hakaan jo kuuteen pisteeseen. Karsijan paikalla oleva Turun Palloseura vaanii kahden pisteen päässä Hakasta. SJK:lla on kaksi pistettä matkaa kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan oikeuttavaan sijoitukseen.