Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Tottenham teki huippuhankinnan – yhdysvaltojen tähtihyökkääjä Alex Morgan hakee Englannista lisää peliaikaa

WSL-liigan Tottenham on tehnyt sarjan suurimman hankinnan.

jalkapallo
Alex Morgan
Getty Images

Englannin WSL-liigajoukkue Tottenham on tehnyt lainasopimuksen Alex Morganin kanssa. Yhdysvaltalaisen tähtihyökkääjän pelaa liigassa näillä näkymin joulukuun loppuun asti.

31-vuotias Morgan sai ensimmäisen lapsensa toukokuussa. Hän palasi tositoimiin Orlando Priden riveissä jo elokuussa, mutta jätti kentän kovan törmäyksen jälkeen. Nyt Morgan haluaa saada Englannin kentiltä paljon peliaikaa, sillä hän yrittää saavuttaa paikan Yhdysvaltojen Tokion olympiajoukkueeseen.

Morgan on jo viides Yhdysvaltojen maajoukkuepelajaa, joka pelaa tällä kaudella Englannissa. Hänen lisäkseen Tobin Heath ja Christen Press pelaavat Manchester Unitedissa ja Sam Mewis ja Rose Lavelle Manchester Cityssä.

Morgan on tästä viisikosta kuitenkin merkittävin ja kenties sensaatiomaisin hankinta. Hän on voittanut urallaan muun muassa kaksi maailmanmestaruutta, olympiakullan sekä Mestarien liigan, lisäksi hän on pokannut lukuisia henkilökohtaisia palkintoja. Morgan on tehnyt 169 maaottelussa 107 maalia.

Morgan nousi aikoinaan otsikoihin Brittien saarella, kun hän juhlisti vuoden 2019 MM-kisoissa Englantia vastaan tekemäänsä maalia tuuletuksella, jossa hän oli juovinaan teetä. Englannin naisten maajoukkue toivottikin Morganin tervetulleeksi twiittaamalla: “Pannaanko teepussit likoamaan?”

– 2020 on yllätyksellinen vuosi, Morgan itse twiittasi.

Morgan on pelannut aiemminkin Euroopassa, sillä hän oli lainassa ranskalaisjätti Lyonissa vuonna 2017. Hän voitti tuolloin Mestarien liigan, mutta vastaavaa menestystä on tuskin odotettavissa Tottenhamissa.

Spurs pelaa nyt toista kauttaan WSL-liigassa. Se sijoittui viime kaudella sarjassa seitsemänneksi. Sunnuntaina joukkue kohtaa suomalaismaalivahti Tinja-Riikka Korpelan edustaman Evertonin.

Korjaus kello 21.45: Tottenham kohtaa Evertonin huomenna, ei viikon päästä, kuten jutussa alun perin luki.

Lue myös:

Helmarien ykkösvahti lähtee jahtamaan kovaa kärkikolmikkoa Englannin huippusarjassa – koronatauosta tulikin siunaus: "Tämä voi jopa tuoda lisää vuosia uralleni"

Mannerlaatat jyrisevät naisten jalkapallossa – Nora Heroum aloittaa sarjassa, josta on tulossa maailman kovin liiga: "Valintaa ei tarvinnut miettiä"

Chelsea teki huippuhankinnan liigakauden alla – naisten Mestarien liigan finalisti kovalla siirtosummalla Englantiin

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat