Veteli veteli Ilveksen nousuaikeita ylös ja alas – HJK vankisti sarjajohtoaan

Helsingin Jalkapalloklubi voitti illan ainoassa jalkapalloliigan ottelussa Tampereen Ilveksen maalein 2-1.

HJK:n Roope Riski kuvassa Kuva: Matti Raivio / AOP

Atomu Tanaka viimeisteli ottelun avausmaalin ensimmäisellä jaksolla, ja Tim Väyrynen tuplasi HJK:n johdon tunnin pelin jälkeen.

Joona Veteli teki kotijoukkue Ilvekselle tärkeän kavennusmaalin, mutta vesitti tasoitusaikeita myöhemmin pelin lopussa ottamallaan punaisella kortilla.

Ilveksen Janne Sakselan uskomaton epäonni jatkui sunnuntaina jalkapalloliigan HJK-ottelussa. Ensimmäistä kertaa avaukseen edellisen loukkaantumisensa jälkeen noussut Saksela jouduttiin kantamaan paareilla kentältä 68. minuutilla nilkkavamman jälkeen.

– En ole nähnyt kuvaa, mutta nilkka taisi mennä aika pahasti. En osaa muuta sanoa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss totesi murheellisena.

HJK:n voittomaalin iskenyt ja avausmaalia alustanut Tim Väyrynen muistutti urheilun raadollisuudesta.

– Onhan se kauheaa nähdä tuollaista. "Jaspa" on pitkältä ajalta tuttu. Toisaalta tämä on urheilua, ja pitää vain yrittää nauttia niinä hetkinä kun saa pelata ehjänä, Väyrynen sanoi.

HJK kasvatti sarjajohtonsa toisena olevaan Kuopion Palloseuraan jo viiteen pisteeseen. Ilves on kuudentena ja aikoo ylempään loppusarjaan, mutta ottelun vähemmän pelanneet FC Lahti ja IFK Mariehamn vaanivat vain pisteen päässä.