Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Yhdellä KooKoon liigapelaajalla on todettu koronavirustartunta – myös U20-joukkueessa yksi uusi tartunta

Liigajoukkue testattiin U20-joukkueen tartuntojen vuoksi.

KooKoo (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kouvolan jäähallissa KooKoon jääkiekkokaukalo.
Kouvolan KooKoon tartunnat liittyvät Mikkelin Jukurien koronaryppääseen. Arkistokuva Kouvolan jäähallilta.Antro Valo / Yle

Kouvolan KooKoossa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen pelaajista on liigajoukkueesta ja toinen U20-joukkueesta.

Liiga-joukkueen pelaaja on määrätty eristykseen. Muun joukkueen osalta karanteeniolosuhteet päättyvät 22. syyskuuta.

KooKoon liigapelaajat testattiin koronaviruksen varalta maanantaina 14. syyskuuta. Seura tiedotti tuloksista, kun kaikki näytteet olivat valmistuneet.

Kaikki Liiga-joukkueen pelaajat ovat olleet karanteeninomaisissa olosuhteissa, eivätkä ole altistaneet joukkueen ulkopuolisia henkilöitä koronavirukselle.

KooKoon alle 20-vuotiaiden joukkueen koronavirustartuntamäärä on noussut yhteensä kymmeneen tartuntaan. Kaikki tartunnan saaneet on määrätty eristykseen.

Alle 20-vuotiaiden joukkueen virukselle altistuneet henkilöt jatkavat terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa, joka päättyy viranomaisten erikseen määrittämänä ajankohtana.

Taustalla alle 20-vuotiaiden tartunnat

Liigapelaajien testaamisen taustalla olivat KooKoon alle 20-vuotiaiden joukkueessa todetut koronavirustartunnat.

KooKoo tiedotti viime perjantaina, että sen U20-joukkueessa oli todettu useita koronavirustartuntoja. Samalla seura kertoi, että myös liigajoukkue siirtyy varotoimenpiteenä karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja koko joukkue testataan.

KooKoon U20-joukkue altistui koronavirukselle ottelussa Mikkelin Jukureita vastaan lauantaina 5. syyskuuta. Jukurien joukkueessa todettiin ottelun jälkeisenä maanantaina kolme koronavirustartuntaa, ja viikon mittaan tartuntojen määrä nousi 22:een.

Saman viikon perjantaina KooKoo tiedotti, että viidellä KooKoon U20-joukkueen pelaajalla ja yhdellä ottelutapahtuman toimihenkilöllä on todettu koronavirustartunta. Sittemmin tartuntoja on tullut ilmi lisää: keskiviikkona kerrottiin, että tartunta on todettu yhteensä yhdeksällä henkilöllä, joista kahdeksan on joukkueen pelaajia.

Jukurien koronatartunnoille altistuivat KooKoon lisäksi myös Hämeenlinnan HPK:n U20-joukkueen pelaajat. Sittemmin Jukurien, HPK:n ja KooKoon U20-joukkueissa on todettu yhteensä yli 40 tartuntaa.

Ei uusia tartuntoja HPK:ssa

HPK:n liigajoukkueen testauksessa ei ilmennyt lisää koronalöydöksiä, hämeenlinnalaisseura tiedotti. Tiistaina HPK:n liigajoukkueessa oli todettu toinen koronavirustartunta.

HPK:n liigajoukkueesta karanteeniin asetettujen karanteeniaika pitenee ja päättyy 23. syyskuuta, jolloin liigajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran.

Päivitetty kello 13.17: Ei uusia tartuntoja HPK:ssa.

Lue myös:

Oli yksi viikonloppu, ja yli 40 nuorta sairastui – selvitimme, miksei kaikkia pantu karanteeniin eikä testattu heti korona-altistumisen jälkeen

KooKoon U20-joukkueessa yksi uusi koronatapaus – seuran liigajoukkue testattiin maanantaina

Nuorten jääkiekkopelistä tuli koronalinko: Mikkelin Jukureissa jo yli 20 tartuntaa, myös vastustajajoukkueissa todettu useita tartuntoja – katso video

Näin koronavirus alkoi levitä suomalaisissa jääkiekkojoukkueissa – vaikutukset ovat ulottuneet jo neljään kaupunkiin vain muutamassa päivässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat