Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Olympiavoittajan ja ME-miehen tuskallinen odotus päättyy vihdoin tiistaina – "Back to business"

Yleisurheilun olympiavoittaja Wayde van Niekerk palaa kansainvälisille kilparadoille ensi kertaa yli kolmeen vuoteen.

urheilu
Wayde van Niekerk juoksi voimassa olevan 400 metrin ME:n 43,03 Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016. Harvinaista kyllä, hän teki tempun uloimmalta radalta eli radalta kahdeksan.
Wayde van Niekerk juoksi voimassa olevan 400 metrin ME:n 43,03 Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016. Harvinaista kyllä, hän teki tempun uloimmalta radalta eli radalta kahdeksan.Getty Images

Ratakierroksen maailmanennätysmies Wayde van Niekerk esiintyy paraatimatkallaan 400 metrillä tiistaina Bellinzonassa Sveitsissä. Kilpailu on hänelle ensimmäinen maansa rajojen ulkopuolella sitten 10. elokuuta 2017, jolloin hän saavutti sivulajissaan, 200 metrillä MM-hopeaa Lontoossa.

Wayde van Niekerk loukkasi polvensa vakavasti vuonna 2017 julkkisten rugby-näytöspelissä, ja on siitä lähtien kärsinyt vammakierteestä. Helmikuussa 2020 hän juoksi kotimaassaan kolme matkaa, joissa pisteli 100 metriä aikaan 10,10, 200 metriä 20,31 ja 400 metriä 47,42.

28-vuotiaan superjuoksijan oli tarkoitus juosta aiemmin tänä vuonna Triestessä, Italiassa 1. elokuuta, mutta jäi viime hetkellä pois varotoimenpiteenä positiivisen koronavirustestin jälkeen.

Tätä seurasi pieni painajainen, kun Van Niekerk joutui karanteeniin melkein kuukaudeksi odottaessaan Italian viranomaisilta lupaa kilpailla uudelleen, vaikka oli oireeton ja antoi negatiivisia testituloksia.

Van Niekerk vei Pekingissä 2015 ja Lontoossa 2017 ratakierroksen maailmanmestaruudet ja voitti Rion olympialaisissa 2016 kultaa rikkoen legendaarisen Michael Johnsonin maailmanennätyksen ajallaan 43,03.

Van Niekerk sai lisää toipumisaikaa. kun Tokion olympialaiset siirrettiin vuodelle 2021. Japanissa hän toivoo olevansa ensimmäinen ihminen, joka rikkoo ratakierroksella maagisena pidetyn 43 sekunnin rajapyykin.

– Kroppani on hyvässä kunnossa, mistä olen tietysti kiitollinen. Odotan innolla kilpailua, vaikka minulla ei ole siihen mitään aikatavoitetta. On mukava pistää jalat taas kunnolla liikkeelle ja kokea, miltä se kilpaileminen oikein tuntuu. Tiistai näyttää, miten harjoitukseni on sujunut ja antaa suuntaviivoja ensi vuodelle, van Niekerk jutteli maansa medialle.

Van Niekerk on yhdysvaltalaisen Michael Normanin kanssa ainoa juoksija maailmassa, joka on pistellyt urallaan 100 metriä alle 10 sekunnin, 200 metriä alle 20 sekunnin ja 400 metriä alle 44 sekunnin. Eteläafrikkalaisen ennätysajat pikamatkoilla ovat 9,94 – 19,84 – 43,03.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat