1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Djokovic yrittää jättää US Openin hylkäystappion taakseen

Tenniksen 17-kertainen grand slam -voittaja Novak Djokovic sai edelleen puida US Openissa saamaansa hylkäystä Roomassa järjestettävän massaturnauksen lehdistötilaisuudessa.

Kuva: Getty Images

Miesten kaksinpelin ykköspelaaja Novak Djokovic hylättiin viime viikolla US Openin 4. kierroksella, kun hänen lyömänsä pallo osui linjatuomari Laura Clarkin kurkkuun.

– Olin todella pahoillani hänelle tuottamastani järkytyksestä. Se oli täysin odottamatonta ja hyvin tahatonta, mutta kun lyö palloa sillä tavalla, on mahdollisuus osua kentällä olevaan ihmiseen, Djokovic sanoi toimittajille.

– Säännöt ovat selvät, joten hyväksyin asian ja jatkoin eteenpäin.

Roomassa pelataan tällä viikolla keväältä siirretty Masters-tason massaturnaus. Mukana on myös massamestari Rafael Nadal, joka jättäytyi pois US Openista.

New Yorkissa kärsitty tappio oli Djokovicin ensimmäinen tämän vuoden kiertueella. Serbialaisen mukaan nopea paluu pelikentille on hänelle hyvä asia.

– Luulen, että mitä aikaisemmin pääsen takaisin kilpailemaan, sitä nopeammin pääsen yli tuosta muistosta. En usko, että kiertueelle palaaminen aiheuttaa minulle sen suurempia ongelmia.

Kauden kolmannen arvoturnauksen eli Ranskan avointen on määrä alkaa 27. syyskuuta Pariisissa.