1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Chelsea löysi Valioliigan avauspelissään yllättävät maalintekijät – superhankinnat Werner ja Havertz vaisuina

Saksalaiset huippuhankinnat Timo Werner ja Kai Havertz debytoivat Chelsean avauskokoonpanossa, kun joukkue haki 3-1-vierasvoiton.

Chelsean nuorukainen Reece James kunnostautui maalinteossa. Kuva: Getty Images

Brightonin ensimmäinen kunnon harhasyöttö ottelussa johti heti takaiskuun. Maalivahti Mathew Ryan joutui kaatamaan tuoreen Chelsea-nimen Timo Wernerin rangaistusalueen sisällä. Seuranneesta pilkusta Chelsea-kapteeni ja rankkarien erikoismies Jorginho viimeisteli varmasti 1–0-johdon 23. minuutilla.

Brighton koki takaiskun avauspuoliajan loppuhetkillä, kun joukkueen iso värväys Adam Lallana, 32, joutui sivuun pienen tällin vuoksi. Belgialainen Leandro Trossard toi hetkeksi toivonkipinän Brightonille yllättämällä kaukokudillaan hieman helposti Chelsean maalivahti Kepa Arrizabalagan 54. minuutilla.

Chelsean 20-vuotias laitapuolustaja Reece James otti tukalassa paikassa joukkuetta harteilleen ja laukoi komealla, tarkalla vedolla uransa ensimmäinen valioliigamaalin, jolla Frank Lampardin suojatit menivät 2–1-johtoon vain pari minuuttia tasoituksesta.

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun toppari Kurt Zouma laukoi kulmapotkusta suoraan ykkösellä Chelsealle 3–1-voittomaaliksi jääneen osuman 66. minuutilla. Pallo näytti menevän kohti maalivahti Ryania, mutta otti pienen kimmokkeen Brighton-pelaaja Adam Websterista ja oli siksi mahdoton torjuttavaksi. Zoumalle osuma Valioliigassa oli Chelsea-paidassa ensimmäinen viiteen vuoteen.

Saksalaiset huippuhankinnat Timo Werner ja Kai Havertz olivat odotusarvoihin nähden melko vaisuja uudessa seurassa. Se ei kuitenkaan haitannut Chelseaa, kun puolustajat tekivät kaksi maalia.

Valioliigan avauskierroksella vierasjoukkueet ovat vieneet tyhjille katsomoille pelattaessa kuusi voittoa kahdeksasta mahdollisesta. Vain Liverpool ja Crystal Palace ovat pystyneet kotistadionilla voittoihin.

Lue myös

Wolverhampton sai salama-alun Valioliiga-kaudelleen