Suora

  • Elävä arkisto esittää

Happee pyrkii uuden valmentajan johdolla takaisin salibandyn kärkikahinoihin – "Yritetään vetää sellainen kausi, että jokainen on sitoutunut tähän sataprosenttisesti"

Kesken jäänellä kaudella 2019-2020 kahdeksanneksi sijoittunut Happee tavoittelee alkavan F-liigan runkosarjassa sijoitusta neljän parhaan joukosta.

salibandy
Peter Kotilainen seuraa peliä vaihtopenkiltä Happeen harjoituksissa.
Peter Kotilaiselta odotetaan tehoja myös alkavalla kaudella.Niko Mannonen / Yle

Kesken jäänellä kaudella 2019-2020 Jyväskyläläinen Happee sijoittui miesten Salibandyliigan runkosarjassa kahdeksanneksi. Alkavalla kaudella hirvipaidat pyrkivät parantamaan viime kaudesta.

– Joukkueen kanssa siitä on puhuttu ja minimissään kotietu on tavoitteena, puntaroi Happeen kokenutta osastoa edustava Paul Kotilainen.

Pikkuveli Peter näkee joukkueen tavoitteena sarjasijoituksia suuremmat linjat.

– Yritetään vetää sellainen kausi, että jokainen on sitoutunut tähän ihan sataprosenttisesti ihan joka päivä, paaluttaa Peter Kotilainen.

Happee lähtee alkavaan F-liigakauteen uuden päävalmentajan johdolla, kun Tero Kotilainen korvaa Mikko Lehdon pääkäskijänä.

– Taktiseen puoleen muutoksia, ja sitten joukkueen hitsautumiseen on keskitytty aika paljon, avartaa Paul Kotilainen valmentajan vaihdoksen vaikutuksia.

Silvan on todella fyysinen ja nopea pelaaja.

Tero Kotilainen

Viime kauden joukkueesta muun muassa Jami Manninen siirtyi Sveitsiin ja Jalo Kouvonen Nokialle.

Tulopuolella nimekkäin pelaaja on paluumuuttaja Jonne Junkkarinen, jonka vanavedessä Sveitsistä tuli myös Happeen seurahistorian ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus Silvan Bolliger.

– Silvan on todella fyysinen ja nopea pelaaja, ja on sopeutunut erittäin hyvin joukkueeseen, kuvailee Happeen uusi päävalmentaja Tero Kotilainen.

Lisäksi hirvipaidassa nähdään myös muun muassa EräViikingeistä Helsingistä siirtynyt Roni Laasonen.

– Väitän, että nyt nähdään paras hirvi vuosiin. Toivottavasti en valehtele hirveästi, näkee Peter Kotilainen.

MM-kisojen siirto tuo pelivaraa sarjaohjelmaan

Jyväskylässä koronatartuntoja on kirjattu syksyn aikana kymmeniä, ja kauden läpivieminen on vielä arvoitus. Kauden alla mielessä on pyörinyt muutakin kuin hirvirytkeen toimivuus tai sarjan uusi nimi.

– Kyllä se nyt välillä ahdistaa varmaan jokaista omalla tavallaan, mutta mikä tässä nyt auttaa. Mennään päivä kerrallaan, tullaan treeneihin kun käsketään ja pelataan kun pelataan, toteaa Peter Kotilainen.

Miesten MM-kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin tuo miesten F-liigan kalenteriin tilaa marras-joulukuulle.

– Silloin voidaan pelata pelejä jos tulee sairastumisia, ja ollaan valmiita menemään toukokuulle saakka jos tilanne sen vaatii, kertoo Happeen manageri Petri Kauko.

Happeen kotihallissa Monitoimitalolla katsojakapasiteetti salibandyotteluissa on 1100 katsojaa. Täyttä salia ei "Hirviteatterissa" ainakaan alkukauden otteluissa nähdä.

– Virallisesti saataisiin ottaa 700 katsojaa, mutta päädyttiin tähän alkuu ainakin tiputtamaan katsojamäärä 600 katsojaan, kertoo manageri Kauko.

Salibandyn miesten F-liiga alkaa tänään sunnuntaina.

Lue myös:

Ina Leminen vaihtoi roskaruuan ja yökerhot terveelliseen elämään – nyt hän ja muut pelaajat haluavat nostaa naisten salibandyliigan ammattimaisuuden uudelle tasolle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat