Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Olympiakomitea budjettiriihen tuloksesta: "Nyt voimme hengittää vapaammin"

Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salonen piti siitä, että Suomen hallitus toimi linjakkaasti budjettiriihessä.

olympialaiset
salonen
Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen oli iloinen, että hallitus noudatti omaa ohjelmaansa.AOP

Suomen Olympiakomitea pitää hallituksen budjettiriihen päätöksiä vastuullisina. Valtion liikuntabudjetissa ei tapahdu yli neljänneksen pudotusta 150 miljoonasta eurosta esitettyyn 110 miljoonaan euroon ensi vuonna. Samalla lajiliittoja ja muita liikuntajärjestöjä uhannutta yli neljänneksen määrärahaleikkausta ei tule.

Liikunnan määrärahat olivat vaarassa ennakoidun Veikkauksen tuloutuksen alenemisen takia. Suomen hallitus päätti budjettiriihessä kompensoida yleishyödyllisiä toimijoita uhanneen rahoituksen laskun täysimääräisesti.

–Liikuntaväen tunnelmat alkoivat olla aika vakavat. Nyt voimme hengittää vapaammin. Esitetty leikkaus olisi koskenut liikuntakulttuuria hyvin laajasti. On erittäin myönteistä, että tähän ei nyt jouduttu. Hyvinvoinnin, terveyden, yhteisöllisyyden ja elämysten merkitys vain kasvaa haastavina aikoina. On toimialan ja koko yhteiskunnan etu, että liikunnan ja urheilun edellytykset voidaan turvata, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen painottaa tiedotteessa.

Salonen oli tyytyväinen, että hallitus kunniotti budjettiriihessä omaa ohjelmaansa. Hallitusohjelmaan on kirjattu sitoumus kompensoida Veikkauksen tuloutuksen lasku edunsaajille.

– Hallitus toimii tässä linjakkaasti. On hienoa huomata, että hallitus tunnistaa sen arvon, joka kansalaistoiminnalla on yhteiskunnassamme. Liikunnassa ja urheilussa on mukana yli miljoona suomalaista lähes kymmenessätuhannessa seurassa. Tukemalla jatkossakin tätä kansanliikettä hallitus kantaa vastuun terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, Salonen toteaa.

Hallituksen talousarvioesityksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) rahapelitoiminnan tuottojen tuloutus jää arvioiden mukaan tulevina vuosina nykyistä alhaisemmaksi. Vuoden 2021 jälkeen kompensointia jatketaan, mutta jatkossa tuloutuksen alenemista ei ole mahdollista kompensoida täysimääräisesti.

Lue lisää:

Ylen tiedot: Työttömille tulossa uudet vaatimukset työnhakuun, hallitus satsaamassa yli 50 miljoonaa euroa virkailijoiden palkkaamiseen

Turpeen verotusta kiristetään, varhaiskasvatusmaksuja alennetaan, yli 30 000 työllistä lisää – Yle seurasi hetki hetkeltä hallituksen päätöksiä budjetista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat