Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Estejuoksija Sandra Eriksson palaa kisoihin kahden vuoden tauon jälkeen: "Olen ottanut päivän kerrallaan"

Eriksson on viimein toipumassa aiemmin kiusanneista vammoistaan.

yleisurheilu
Sandra Eriksson
Erikssonilla on edelleen nimissään 3000 metrin estejuoksun Suomen ennätys 9.24,70. Tomi Hänninen

Kestävyysjuoksija Sandra Eriksson, 31,on palaamassa takaisin kisaradoille kaksi vuotta kestäneen tauon jälkeen, kertoo Yle Sporten. Erikssonin on tarkoitus osallistua neljän kilometrin matkalle SM-maastojuoksukisoissa, jotka järjestetään ensi viikon viikonloppuna Kurikassa.

Edellisen kerran 3000 metrin estejuoksun SE-nainen nähtiin numerolappu rinnassa pari vuotta sitten Ruotsi-ottelussa Tampereella. Viime vuonna Eriksson joutui jättämään koko kilpailukauden väliin jalkavamman takia, joka oli kiusannut juoksijaa jo aiempinakin vuosina. Erikssonin vamma sai alkunsa, kun jalka vääntyi juostessa pahasti. Nyt suomenruotsalainen kestävyysjuoksija on jälleen hitaasti matkalla takaisin kisaradoille.

– En vain uskalla ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Olen ottanut yhden päivän kerrallaan viimeiset kaksi kuukautta, Eriksson kertoo Sportenin jutussa.

Erikssonin paluusuunnitelma venyi hieman alkuperäisestä aikataulusta. Hänen piti alunperin kilpailla jo kesällä, mutta epäily rasitusmurtumasta löi kapuloita rattaisiin.

– Olin menossa magneettikuvauksiin varmuuden vuoksi, mutta koronan vuoksi jouduin odottamaan sitä kuukauden, joten en juossut ollenkaan heinäkuussa, Eriksson sanoo.

IK Falkenia seuratasolla edustava Eriksson kertoi vielä helmikuussa Sportenille, että kauden tavoitteena olisi ollut juosta olympialaisissa 3000 metrin estejuoksussa.

– Minulla on nyt realistisemmat tavoitteet. En keskity tällä hetkellä olympiakultaan ja maailmanennätyksiin. Nyt on kyse siitä, kuinka pitkälle voin mennä, Eriksson kertoo.

Yle näyttää maastojuoksun SM-kisat sunnuntaina 27.9. suorana lähetyksenä Yle Areenassa kello 10.55 alkaen ja koosteena TV2:ssa kello 15.30.

Lue myös:

Mystinen vamma pitää estejuoksija Sandra Erikssonin sivussa koko kauden: "Kahden viime kuukauden aikana en ole pystynyt juoksemaan ollenkaan"

Huippu-urheilija vaikenee henkisistä ongelmista, koska sponsorit tai kansan tuki voi kadota – "Jopa 40 prosenttia urheilijoista kokee psyykkistä oireilua"

Mielenterveyden järkkyminen sekoitti huippujuoksija Sandra Erikssonin elämän – tunteet katosivat ja jopa ruoanlaitto oli mahdotonta, mutta Eriksson kielsi olevansa sairas

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat