Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Välipäivät maistuvat kovaa pelanneelle Dallasille: ”Kyllä tämä meitä jeesaa”

Armoton otteluruuhka yhdistettynä kovaan fyysiseen peliin, laittaa tänä kesänä pelaajat kovalle koetukselle.

NHL
Esa Lindell Dallas Stars 2020
Esa Lindell on summannut kauden 21 pudotuspeliottelusta tehosaldon 1+5=6 / -6.Getty Images

Jordan Eberlen Islandersille aikaisin keskiviikkoaamuna laukomaa jatkoaikaosumaa tervehdittiin suurella ilolla muuallakin New Yorkissa. Vaikka tiensä tiistaina Stanley Cupin loppuotteluihin raivannut Dallas ei välittäisikään itäisen konferenssin voittajasta, levon näkökulmasta toisen välieräsarjan pitkittyminen oli ryhmälle erityisen hyvä uutinen.

Mikäli Tampa Bay olisi katkaissut sarjan keskiviikkona, Lord Stanleyn mukaan nimetystä pokaalista olisi alettu todennäköisesti kamppailla heti viikonloppuna. Islandersin voitto antoi Dallasille useamman välipäivän, jolle on poikkeuksellisen tiiviin otteluohjelman keskellä todellakin käyttöä.

Dallas ei ollut ennen tätä päässyt nauttimaan kahdesta peräkkäisestä vapaapäivästä vain kerran sen jälkeen, kun pudotuspelit alkoivat. . Kaiken päälle mukaan mahtui kaksi peräkkäisten päivien ottelua.

– Kyllä tämä tauko ainakin meitä jeesaa. Taitaa tosiaan nyt olla toinen kerta, kun meillä on enemmän kuin yksi välipäivä. Joku taisi tuossa sanoa, että ollaan pelattu 35 päivään 18 ottelua, Dallasin suomalaispuolustaja Esa Lindell sanoo Yle Urheilulle.

– Ja hei, voit laittaa sinne, että Joel Kiviranta kertoi tuon 18 peliä. Hän tuossa vieressä heti huomautti, että se oli hänen huomionsa, Lindell velmuilee.

Vaikka ohjelma on ollut tiukka, harva pelaajista valittaa. Elämä kuplassa on käynyt jo aikoja sitten erittäin tylsäksi.

– Hyvältä tuo pelaaminen on tuntunut, kun ei täällä kuplassa muutakaan tekemistä ole. Ainakin on sitten ne pelit. Henkisesti joutuu itseään lataamaan hieman enemmän likoon, mutta pelipäivän päikkäreiden, alkufutiksen ja perinteisten jumppien kautta sekin tulee.

Laidat ryskyvät

Oman mausteensa otteluruuhkan tuomaan rasitukseen on tuonut kaukalossa nähty kova fyysinen peli. Etenkin Dallas, New York Islanders sekä Vegas ovat profiloituneet kuluvana kesänä erittäin fyysisinä joukkueina. Esimerkiksi Lindellin edustama Dallas on taklannut 40,8 kertaa pelattua tuntia kohden.

Muista joukkueista 39 tuntumaan yltävät Islanders, Vegas sekä Tampa.

Dallas löytyy listan kärjestä, kun tarkastellaan pudotuspelien taklausten määriä viimeisen kymmenen vuoden ajalta (vähintään kymmenen pelattua ottelua). Dallas, Islanders, Vegas sekä Tampa löytyvät itse asiassa kaikki viiden eniten taklanneen joukkueen joukosta.

Kun kovaan fyysiseen peliin yhdistetään armoton otteluohjelma, pelaajien voi helposti kuvitella olevan todella kovilla.

Esa Lindell tuulettaa maalia.
Esa Lindell tuulettaa maalia. Getty Images

– Onhan peli tänä kesänä ollut aika fyysistä. Nytkin sarja Vegasia vastaan oli aika kova, koska molemmat joukkueet olivat aika samanlaisia. Taklaukset vietiin poikkeuksetta loppuun. Vaikka taklaaminen on raskasta, ei sitä oikeastaan pelissä mieti. Täysiä mennään päin ja vasta pelin jälkeen mietitään, ontuuko joku paikka, Lindell nauraa.

Samaan hengenvetoon Lindell kuitenkin muistuttaa järjenkäytöstä.

– Totta kai sitä yrittää aina osua. Ehkä välillä on kuitenkin hyvä muistaa, että kiekko kannattaa mieluummin ottaa, jos mahdollista. Fiksusti tuolla täytyy pelata, kauheasti ei voi hölmöillä. Toisaalta on myös niin, että NHL:ssä näitä taklausmerkintöjä annetaan melko helposti. Kovaa on pelattu, mutta täällä kyllä merkataankin taklauksia helposti.

Sillä, ketä vastaan Dallas rymistelee seuraavaksi, ei tunnu olevan Dallasin Suomi-mafian isähahmolle suurta merkitystä. Ennemminkin Lindell muistuttaa jääkiekkokiintiön täyttymisestä.

– Aika vähän tulee jääkiekkoa katsottua omien pelien ulkopuolella. Eilen katselin hieman Tampan ja Islandersin jatkoaikaa, mutta kyllä tässä kuplassa alkaa jääkiekkokiintiö olla aika täynnä. Tampa ja Islanders ovat aika erityylisiä joukkueita, mutta molemmat ovat todella hyviä. Ei sillä lopulta ole väliä, kumpi tulee vastaan, Lindell pyörittelee.

– Enemmän on väliä sillä, miten me pelataan omaa juttuamme.

Erikoinen oma juttu

Dallasin oma juttu on ollut kuluvana kesänä hieman erikoinen. Oli sitten kyse kiekonhallinta- tai vaarallisten maalipaikkojen tilastoista, Stars on alempaa keskikastia, kun mukaan otetaan kaikki kesällä pelanneet joukkueet. Se ei ole useinkaan pystynyt niin sanotusti viemään peliä, mutta voittamisessa se on ollut erityisen hyvä.

Oman maalin varjelu sekä tehokkuus maalinteossa, on kantanut joukkuetta. Dallas on ollut erityisen hyvä sietämään vastustajan hallintajaksoja.

– Ei se meidän peli välttämättä aina kovin tyylikästä ole ollut, mutta ei meillä mitään paniikkia koskaan ole ollut. Vastustaja on usein laukonut enemmän. Vegaskin oli usein vahvasti pelin päällä, mutta Anton Hudobin on ollut tosi hyvä maalilla ja toisaalta hyvin ollaan ryskytetty neljällä ketjulla menemään, Lindell kertaa.

– Luotamme jatkossakin siihen, että ero syntyy meidän eduksi, kun myllytämme neljällä ketjulla. Aina sieltä joku nousee esiin. Laidasta laitaanhan meillä näitä maalintekijöitä on tässä ollut. Henkinen kovuus syntyy myös kokeneen ydinryhmän kautta. Monet ovat pelanneet pitkään ja nälkää riittää edelleen.

Liian korkealentoiseksi Lindell ei kuitenkaan vielä hehkutusta haluaa päästää. Vaikka Dallas on ryskinyt ja rouhinut itsensä ensimmäistä kertaa Stanley Cupin loppuotteluihin sitten kesän 2000, matka on edelleen kesken – neljää voittoa vaille.

– Nyt on tietenkin hyvä fiilis, koska ollaan päästy finaaleihin. Sitä me täältä tulimme hakemaan, ja nyt olemme askeleen lähempänä tavoitetta. Mutta ei tässä vielä voi innostua, homma on pahasti kesken, Lindell päättää.

Lue myös:

Montreal Canadiens solmi 14 miljoonan dollarin arvoisen pelaajasopimuksen, Eric Staal siirtyy Buffaloon

"Emme heittäneet pyyhettä kehään" – NY Islanders kavensi NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan voitot toisessa jatkoerässä

Kommentti: Tampa Bayn mestaruusjunan yllä tummia pilviä – NHL:n pudotuspelien paras pelaaja loukkaantui jälleen ja pelikunto on kysymysmerkki

Kokenut Peter Laviolette ottaa valmennusvastuun Washington Capitalsissa

Kommentti: Suomalaissensaatio Joel Kivirannan tarina kuvaa Dallas Starsin pudotuspelimarssia – myrskyn silmästä nousi uskomattoman sitkeä voittajajoukkue

Neljän suomalaisen edustama Dallas Stanley Cupin finaaleihin – Kiviranta nosti Starsin jatkoajalle, Gurjanov ratkaisi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat