1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KuPS esitti uskomattoman suomalaistempun eurokentällä – jatko-ottelun lopussa tasoihin ja vielä venyminen rangaistuspotkukisassa

KuPS kohtasi jalkapallon Euroopan liigan 2. karsintakierroksella Slovakian mestarin Slovan Bratislavan.

Kuva: Tomi Hänninen

KuPS päihitti Slovan Bratislavan pitkän kaavan mukaan torstaina. Kuopiolaisten jatkopaikka varmistui rangaistuspotkuilla 4-3. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 0-0 ja sen jälkeinen jatko-ottelu 1–1. KuPS kohtaa 3. kierroksella Liettuan mestarin Suduvan. Ottelu pelataan ensi viikolla.

Yksiosainen ottelu pelattiin Kuopiossa ilman yleisöä Uefan sääntöjen mukaisesti. Kuopion Palloseura esiintyi hyvällä ilmeellä viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelannutta vastustajaa vastaan. Vain maalinteko tuotti kotijoukkueelle pitkään tuskaa.

KuPS pelasi ensimmäisen, tasaisen puoliajan melkoiseen vastatuuleen. Se ei kuopiolaisia suuremmin haitannut. Slovan Bratislavalla oli kaksi huippupaikkaa, joista Rafael Ratao epäonnistui 41. minuutilla läpiajossaan, kun maalivahti Otso Virtanen esitti paraatipelastuksen.

Savolaisilla oli omat hetkensä ja avausjaksolla kolme oivaa tekopaikkaa, mutta Urho Nissilä, Ilmari Niskanen ja Ville Saxman eivät löytäneet keltapaitojen harmiksi maalijyvää.

Kaksi komeaa venymistä

Toisella puoliajalla KuPS oli joukkueista nälkäisempi, vaikka ei saanut palloa verkkoon. Saku Savolaiselle tuli isäntäjoukkueen paras paikka, mutta Dominik Greif oli tolppien välissä hyvin hereillä.

Varsinainen peliaika päättyi maalitta. Jatko-ottelun 15 minuutin mittaisella avausjaksolla KuPS näytti menettäneen rangaistuspotkun, kun vastustajan käsivirhe jäi viheltämättä VAR:in puuttumisen 99. minuutilla.

Kamppailu näytti hetken ratkenneen Slovanin kärki Zan Medvedin 1–0-puskumaaliin 111. minuutilla. KuPS:in vaihtopelaajat nousivat kuitenkin jatko-ottelun päätösminuutilla mainiosti esille. Usmani Sale toimitti pallon maalin eteen, jossa Aniekpeno Udoh niittasi 1–1-tasoituksen kreivin aikaan, 120. minuutilla.

Rangaistuspotkukisassa Ilmari Niskanen epäonnistui kolmantena, ainoana KuPS:in ampujana, mutta jatkossa maalivahti Otso Virtanen nousi sankariksi torjumalla kaksi viimeisintä vastustajan rankkaria, joilla irtosi pilkkukisassa hekumallinen 4–3-voitto. Rangaistuspotkuissa Palloseuralta onnistuivat Petteri Pennanen, tärkeän maalin lopussa iskenyt Udoh, sekä Nuno Tomas ja Nana Boateng.

– Mahtava tunne ja melkein sanaton fiilis, kun taas oli niin lähellä jäädä luu käteen. Pelasimme tosi hyvin ja loimme paljon maalipaikkoja. Sitten kaveri iski 1–0:aan ja kävimme syvällä. Siihen tasoitus loppuun ja voitto vielä rankkareilla. Ei tätä tuota makeammin voi enää tehdä, hehkutti Pennanen.

Lue myös

Savon Sanomat: KuPS-tähti Ilmari Niskanen siirtyy Saksaan