Annimari Korte juoksi kauden huonoimman aikansa Rooman Timanttiliigassa ja jäi viimeiselle sijalle: "Olisin valmis lopettamaan kauden tähän"

Kisan voitti Hollannin ykköstykki Nadine Visser.

Korte ei päässyt alle 13 sekunnin Roomassa. Arkistokuva. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen naisten ykkösaituri Annimari Korte jätettiin Rooman Timanttiliigassa torstaina viimeiselle, eli yhdeksännelle sijalle 100 metrin aitajuoksukisassa. Korte juoksi kisassa kauden huonoimman aikansa, joka oli 13,34. Kyseessä oli vasta kauden kolmas kerta, kun Korte ei pystynyt juoksemaan alle 13:sta sekunnin.

– Vähän oli raju paluu kilpailemaan, kun ei ole kuukauteen oikeastaan päässyt juoksemaan aitoja. Oli odotettavissa, ettei voi juosta kunnolla. Nyt jaksoin ensimmäiselle aidalle. Sen jälkeen aloin kolhia aitoja ja kahdeksanteen aitaan osuin kunnolla, Korte kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kisan voitti kilpailun ykkössuosikki Nadine Visser, joka juoksi kelpo ajan 12,72. Moninkertainen arvokisafinalisti ja sisäratojen Euroopan mestarin jäi muutaman sadasosan kauden parhaastaan, joka on 12,68.

Toiselle sijalle ylsi Paavo Nurmen kisoissakin juossut Italian Luminosa Bogliolo ajalla 12,83. Kolmannen sijan nappasi Yhdysvaltojen Payton Chadwick, joka pysäytti kellot aikaan 12,89. Kisan kärkikolmikko oli ainut, joka pystyi alittamaan 13 sekuntia.

Viime aikoina Korte on kärsinyt takareisivammasta, mikä on pitäyt aiturin poissa kisaradoilta lähes kuukauden ajan.

– Oli hankala lähteä kisaan, kun ei ole pystynyt harjoituksissa juoksemaan täysillä, Korte kertoi viitaten takareiteensä.

Rooman Timanttiliigan startti oli Kortteen kolmas kansainvälinen kilpailu tämän kauden aikana. Kortteen kauden oli tarkoitus päättyä ensi viikolla Dohan Timanttiliigaan, mutta nyt osallistuminen on vaakalaudalla.

– Antaa managerin päättää, haluaako hän, että menen sinne. Itse olisin kyllä valmis lopettamaan kauden tähän, Korte sanoi illan kisan jälkeen.

Lue myös: