Hyppää sisältöön

Armand Duplantis halusi tehdä selväksi, kuka on kaikkien aikojen ykkönen – näin seiväslegenda Sergei Bubka onnitteli ennätysmiestä

Armand Duplantis sai ennätyksestään heti onnittelut Sergei Bubkalta.

Tätä on odotettu pitkään! Armand Duplantis taivutti 615 Rooman Timanttiliigassa. Kuva: Getty Images

Ruotsalainen Armand Duplantis on nyt seiväshypyn ykkönen ulko- ja halliradoilla. Duplantis taivutti tuloksen 615 Timanttiliigan osakilpailussa Roomassa ja paransi näin sentillä ukrainalaisen Sergei Bubkan 26 vuoden takaista entistä ennätystä.

20-vuotias "Mondo" Duplantis on jahdannut Bubkan ennätystä jo pitkään. Rooman illassa ennätys viimeinkin rikkoutui.

Duplantis taivutti jo viime talvena hallissa seiväshypyn virallisen maailmanennätyksen 618, mutta ulkoradoilla Bubka oli kaikkien aikojen ykkönen aina torstai-iltaan saakka.

– On ollut hämmennystä sisä- ja ulkoratojen tulosten kanssa, joten halusin todellakin rikkoa Bubkan ennätyksen, jotta epätietoisuus hälvenisi. Sitä on oikeastaan vaikea selittää, mutta nyt olen ykkönen niin sisä- kuin ulkoradoilla, Duplantis riemuitsi.

Duplantis ylitti korkeuden 615 toisella yrityksellään. Jo ensimmäinen oli hilkulla onnistua.

– Minun piti vain saada kaikki palaset paikoilleen. Ensimmäisen yritykseni jälkeen tiesin, että ennätys olisi nyt tehtävä, Duplantis kuvaili tunnelmiaan.

Sergei Bubka lähetti sosiaalisessa mediassa onnittelunsa ennätysmiehelle.

– Onnittelut ennätykseni rikkomisesta! Uskomaton tulos. Olen iloinen Armandin ja hänen vanhempiensa puolesta. He ovat loistavia ihmisiä. Meillä on yleisurheilussa kirkas tähti tuleviksi vuosiksi, kaikkea hyvää ja kohti uusia korkeuksia, Bubka kirjoitti Twitter-viestissään.

Lue myös:

.
.