Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Katso, miten suomalaisten tallitoveri ajoi heti Turkin testierikoiskokeella pusikkoon – Teemu Suninen äimisteli rajua alkua: "Vähän oli shokki"

M-Sportin Fordilla ajava Gus Greensmith aloitti testierikoiskokeen vahvasti, mutta kolmas yritys päättyi ulos tieltä.

Rallin MM-sarja
Gus Greensmith ajoi heti Turkin shakedownissa ulos
Gus Greensmith ajoi heti Turkin shakedownissa ulos

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Jo Turkin MM-rallin testierikoiskoe osoitti kuljettajille, että tästä kisaviikonlopusta ei tule helppo. Suurinta draamaa koki M-Sport Fordin brittikuljettaja Gus Greensmith.

Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin tallitoveri Greensmith ajoi testierikoiskokeen kolmannella vedollaan ulos tieltä pusikkoon. Greensmith aloitti aamun vahvasti. 4,7 kilometrillä pitkän testierikoiskokeen ensimmäisisä vedoissa Greensmith kellotti jopa kolmanneksi parhaan ajan Toyotan Kalle Rovanperän ja Hyundain Thierry Neuvillen jälkeen.

Hän oli suomalaisia tallitovereitaan huomattavasti nopeampi. Suninen oli avausvedolla 1,9 sekuntia hitaampi kuin Greensmith. Lappi jäi britistä 4,8 sekuntia.

Suninen äimisteli ensimmisen testiek-vetonsa jälkeen Turkin rallin olosuhteita.

– Ihan järjettömän raffia on. Tiet ovat todella huonossa kunnossa. Vähän oli shokki shakedown nyt sen takia, kuinka huonossa kunnossa tiet ovat, Suninen sanoi.

Lappi oli samoilla linjoilla.

– Vähän se on aina shokki tulla Virosta tai jostain muusta rallista tänne. Onhan tämä aika rajua. Mutta ei se mitään. Näillä mennään, Lappi totesi.

Kalle Rovanperä kellotti ensimmäisellä vedolla koko porukan parhaan ajan. Toyotan nuori tähti on ilmoittanut ennen kisaa olevansa tyytyväinen vain palkintokorokesijaan. Rovanperä epäili ennen kisaa, löytääkö vauhdin hänelle uudenlaiseen Turkin ralliin tarpeeksi nopeasti. Ainakin testierikoiskokeella vauhti oli alussa hyvää.

– Oli hyvä aika. Kokeillaan vaan ajaa puhdas viikonloppu, Rovanperä sanoi.

Hyundain Neuville kellotti kolmannella vedollaan Rovanperän ohi parhaaksi testierikoiskokeella. Rovanperä paransi myös aikaansa vielä, mutta oli testiek:n kolmas. Eteen ehti vielä toinen Hyundai-kuljettaja Ott Tänak. Rovanperä hävisi Neuvillelle 1,4 sekuntia ja Tänakille 0,2 sekuntia. Rovanperä päihitti kuitenkin tallitoverinsa Elfyn Evansin 0,1 sekunnilla.

Suninen ohitti myös kolmannella vedollaan myöhemmin ja oli testiek:n seitsemäs 0,9 sekunnin erolla Greensmithiin. Lappi jäi Greensmithistä 0,6 sekuntia.

Turkin MM-ralli starttaa toden teolla kello 17.00. Voit katsoa avauserikoiskokeen suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

TESTIERIKOISKOKEEN (4,70 km) TULOKSET

1. Thierry Neuville Hyundai 3.23,4

2. Ott Tänak Hyundai + 0,2

3. Kalle Rovanperä Toyota + 1,4

4. Elfyn Evans Toyota + 1,5

5. Sébastien Ogier Toyota + 1,7

6. Sébastien Loeb Hyundai + 3,6

7. Teemu Suninen Ford + 3,9

8. Gus Greensmith Ford + 4,8

9. P-L Loubet Hyundai + 4,8

10. Esapekka Lappi Ford + 5,4

Lue lisää:

Ylen uusi ralliasiantuntija kertoo, missä kohuttu virhe Kalle Rovanperän kartturille kävi – nostaa suomalaistähden jopa voittotaisteluun Turkin MM-rallissa

Kalle Rovanperä on rajuissa oloissa tyytyväinen vain palkintokorokepaikkaan – Esapekka Lappi tiimipomon ärähdyksestä: “On vaikeaa aina valehdella”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat