Suora

  • Elävä arkisto esittää

Naisten pesisfinaalien hurja alku sekoitti Mansen pelin: "Järisyttävä poissaolo"

Virpi Hukka loukkasi jalkansa naisten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa.

pesäpallo
Virpi Hukka
Virpi Hukka loukkasi jalkansa ensimmäisessä loppuottelussa.Lehtikuva / Hannu Rainamo

Naisten Superpesiksen finaalit saivat dramaattisen alun, kun Manse PP:n tärkein pelaaja Virpi Hukka loukkaantui heti ensimmäisessä vuoroparissa. Tamperelaisten peli meni sekaisin ensimmäisen jakson ajaksi, mutta vaikka joukkue pystyi kasaamaan itsensä toiselle jaksolle, on todennäköistä, että Hukan poissaolo näkyy jatkossakin Mansen pelissä.

– Tämä on Manselle järisyttävä poissaolo. Hukka on ollut sellainen pelaaja, joka on omalla yksilötaidollaan pystynyt ratkaisemaan pelejä runkosarjassa ja pudotuspelien aikana, Yle Urheilun asiantuntija Antti Yli-Saunamäki totesi.

Hukka on sekä runkosarjan että pudotuspelien tilastoissa kärkinimiä niin tehopisteissä, kärkilyönneissä kuin etenijätilastossakin.

Runkosarjassa hänen tilastonsa 20 ottelussa oli 7+18 lyötyä ja 57 tuotua juoksua ja hänen kärkilyöntiprosenttinsa oli peräti 85,55. Pudotuspeleissä hän on kuudessa ottelussa lyönyt 2+3 juoksua ja tuonut 15.

– Jokainen pelaaja olisi tarpeen, mutta Hukka on etenemisvoimainen pelaaja ja hän on varmasti ollut se ykköskohde, jota Kirittäret on tutkaillut ja ketä vastaan ovat lähteneet pelaamaan, Yli-Saunamäki sanoi.

– Tämä korostuu nyt, kun pelataan tiiviillä tahdilla. Seuraavat pelit ovat heti huomenna ja sunnuntaina. Mansella ei ole nyt käytännössä ole yhtään aikaa eikä yhtään harjoitusta, jossa se pääsisi ajamaan Susanna Alavaa kopparin paikalle tai tekemään tarkennuksia ulkopeliin.

Virpi Hukka
Joukkuekaverit kantoivat Virpi Hukan pois kentältä.Lehtikuva / Hannu Rainamo

Yli-Saunamäen mielestä Manse ei kuitenkaan voi tappiossa mennä yksittäisen pelaajan tai hänen poissaolonsa taakse. Kirittäret oli ensimmäisessä loppuottelussa todella hyvä ensimmäisellä jaksolla ja joukkueelta löytyi ratkaisuvoimaa. Tämä näkyi muun muassa siinä, että Kirittäristä juoksun löi peräti kahdeksan eri pelaajaa.

– Jo ennen peliä odotettiin, että Manselle kotiuttaminen on haastavaa. Se oli tänään ratkaisevaa, se käänsi ottelun Kirittärille.

Yli-Saunamäen mielestä Kirittäret ei ole saanut täyttä niskalenkkiä Mansesta, sillä vierasjoukkueellakin oli omat paikkansa ensimmäisessä ottelussa. Isossa kuvassa Kirittäret oli kuitenkin yhden tai kaksikin askelta edellä.

– Tamperelaisten pitää keksiä keinot, miten se pääsee Kirittärien sisäpeliin paremmin kiinni.

Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa ja lauantaina pelataan Tampereella. Kaupin kentällä tunnelma on yleensä tiivis ja siellä on parhaimmillaan melkoinen karnevaalimeininki. Se antaa Yli-Saunamäen mielestä kotijoukkueelle etua.

– Varsinkin jos Manse saa alussa onnistumisia ja pääsee johtoasemaan. Se on erittäin hyvä joukkue kotikentällä. Pelinkuva on huomenna selkeästi isompi, mutta myös Tampereen pelin pitää kehittyä, Yli-Saunamäki muistutti.

Lue myös:

Manselle karmaiseva takaisku heti finaalien alkuun – Kirittäret ratkaisi supervuoron kunnarilla

Manse PP:n Virpi Hukka ja Emma Sallinen haluavat syöstä entisen seuransa vallasta: "Tämä on unelmafinaali"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat