1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lentopallo

Lehtosen ja Ahtiaisen EM-turnaus päättyi puolivälieriin – avauserä kääntyi eräpalloista vastustajille

Saksalaispari Kim Behrens / Cinja Tillmann voitti Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen beach volleyn EM-kisojen puolivälierissä 22–20, 21–18. Katso ottelu kuvaa klikkaamalla.

Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen.

Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen hienosti sujunut turnaus beach volleyn EM-kisoissa Latvian Jurmalassa päättyi tappioon puolivälierässä. Saksalaispari Kim Behrens / Cinja Tillmann voitti ottelun 22–20, 21–18.

Lehtosen ja Ahtiaisen alku oli hiukan hankala ja saksalaiset etenivät 5–1-johtoon. Suomalaiskaksikon peli lähti kulkemaan ja erä kääntyi jo välillä heille. Varsinkin Ahtiaisen iskut toivat komeasti pisteitä.

Suomi johti parhaimmillaan kolmella pisteellä ja pääsi kahteen eräpalloon tilanteessa 20–18. Saksalaiset käänsivät kuitenkin tasaisen erän itselleen 22–20.

Toinen erä kulki koko ajan saksalaisten komennossa. He pääsivät ottelupalloihin tilanteessa 20–16. Suomen kaksikko selvitti kaksi ottelupalloa, mutta siihen takaa-ajo pysähtyi.

– Pelistä jäi ehkä vahvimmin mieleen se, että ei pystytty tappamaan puolustuksen jälkeisiä palloja. Se harmitti ja harmittaa edelleen. Kuitenkin samalla tosi onnellinen fiilis tästä sijoituksesta ja meidän joukkueen kehityksestä, Ahtiainen sanoi tiedotteessa.

Myös kokenut Lehtonen oli tyytyväinen kaksikon peliin.

- Oli kyllä niin siistiä päästä pelaamaan kansainvälistä huipputurnausta pitkän tauon jälkeen. Vielä hienompaa on nähdä iso steppi mikä ollaan otettu eteenpäin joukkueena! Täytyy olla tyytyväinen EM 5. sijaan, kun paikalla oli kaikki Euroopan parhaat pelaamassa, mutta se ei kerro sitä että tähän tyydyttäisiin. Tänään tehtiin itse paljon paikkoja, että oltaisiin peli voitu kääntää meille, joka jäi isosti harmittamaan. Nälkää jäi, Lehtonen sanoi.

Edellisessä ottelussaan Lehtonen ja Ahtiainen pudottivat espanjalaiset Liliana Fernandezin ja Elsa Baquerizon, jotka ovat kaksinkertaisia EM-mitalisteja.

Suomalaissijoitus oli historian toiseksi paras beach volleyn EM-kisoissa sivuten 2017 Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen saavutusta. Paremmin ovat sijoittuneet vain 2010 Emilia ja Erika Nyström, jotka olivat tuolloin pronssilla.

Lue myös:

Lehtonen ja Ahtiainen etenivät kahdeksan joukkoon beach volleyn EM-kisoissa