Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Katso, miten Ott Tänak ajoi ulos – reaktio tv-haastattelussa paljasti, kuinka jättimäinen takaisku mestaruustaistossa tuli

Ott Tänakin haaveet toisesta peräkkäisestä rallin maailmanmestaruudesta saattoivat murentua Turkin MM-rallissa tekniseen vikaan ja sen seurauksena tulleeseen ulosajoon.

Rallin MM-sarja
Ott Tänakille karu isku mestaruustaistelussa – katso ulosajo
Ott Tänakille karu isku mestaruustaistelussa – katso ulosajo

Tuoreimmat rallipodcastit ja -videot sekä -uutiset löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Rallin hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin tämän kauden mestaruustaistelu otti ison takaiskun Turkin MM-rallissa. Tänakin autoon tuli lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella alustavien tietojen mukaan jonkinlainen auton ohjaukseen liittyvä vika. Tänak ajoi vian seurauksena ulos tieltä.

Tänak oli kisassa keskeytyshetkellä seitsemäntenä. Virolaismestari koki jo perjantaina mielestänsä suurta vääryyttä, kun hän kärsi liian lyhyiden lähtövälien takia autojen nostattamasta pölystä Turkin rajuilla teillä.

Lauantain isku oli vielä kovempi. Matka jäi kesken. Tänak pystyy jatkamaan rallia sunnuntaina ralli 2 -säännön turvin, mutta useiden kymmenien minuuttien takamatkalta kärkeen.

Tänak tuli itsevarmasti Turkkiin, koska hän voitti pari viikkoa sitten Virossa kotikisansa. Tänak oli päässyt kirimään 13 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Sébastien Ogierista ja neljän pisteen päähän Toyota-kuskista Elfyn Evansista. Lauantain päivähuollon kohdalla Ogier johtaa Turkin kisaa ja Evans on kolmantena. Nyt lauantain keskeytyksellä on tulossa valtavat vaikutukset MM-sarjataistoon. Turkin jälkeen on näillä näkymin MM-sarjaa jäljellä kaksi kilpailua.

– Tämä Tänakin ulosajo tarkoittaa varmaan sitä, että hänen mestaruustaistonsa on ohi, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila arvioi.

Tänak ja hänen kartturinsa Martin Järveoja yrittivät kaikkensa, että he pääsisivät vielä liikkeelle. Mutta suhteellisen nopeasti kävi ilmi, että mitään ei ollut tehtävissä. Tänakia kuvattiin istumassa todella pettyneenä Turkin vuoristoteillä.

Myöhemmin WRC All Liven lähetyksessä huoltoparkissa nähtiin lyhytsanainen Tänak.

– Oli jonkinlainen ohjausongelma. Auto on yhä metsässä. Meidän pitää saada auto takaisin tarkempaa tutkimusta varten, Tänak sanoi.

Tänakilta kysyttiin, mitä keskeytys tarkoitti hänen mestaruushaaveilleen. Reaktio sen jälkeen paljasti paljon kovasta pettymyksestä.

– Tiedätte, mitä tämä tarkoittaa, Tänak totesi ja poistui haastattelusta.

Katso Tänakin ulosajo kuvaa klikkaamalla!

TILANNE 5/12 EK:N JÄLKEEN

1. Sebastien Ogier Toyota 57.52,4

2. Thierry Neuville Hyundai + 1,6

3. Elfyn Evans Toyota + 12,3

4. Sebastien Loeb Hyundai + 21,7

5. Kalle Rovanperä Toyota + 25,4

6. Teemu Suninen Ford + 54,1

7. Esapekka Lappi Ford +1.23,1

8. Gus Greensmith Ford +1.47,5

9. P-L Loubet Hyundai +2.27,1

Lue lisää:

Mäkisen Toyotat vaikeuksissa loppupäivästä, Rovanperä ei voinut ajaa lujaa – Loeb tykitti komean pohja-ajan! Katso asiantuntijan vastaukset teidän kysymyksiinne – näin eteni Turkin MM-rallilauantai

Rallin MM-sarjan supertähdet raivostuivat tutusta aiheesta, Ylen asiantuntijakaan ei ymmärtänyt ratkaisua – Kalle Rovanperä paljasti myös rohkaisevan tiedon kärkikamppailuun

Yle seurasi hetki hetkeltä Turkin MM-rallin avauspäivää: Kalle Rovanperä kiri kärkitaistossa iskuasemiin – kovimman vastustajan kuskeilta tulista tekstiä: "Joka vuosi samaa kuraa"

Kalle Rovanperä on rajuissa oloissa tyytyväinen vain palkintokorokepaikkaan – Esapekka Lappi tiimipomon ärähdyksestä: “On vaikeaa aina valehdella”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat