Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Kirittäret tarrasi tiukasti mestaruuteen – Manse kaatui taas supervuorossa

Naisten Superpesiksen mestaruus on katkolla sunnuntaina Jyväskylässä.

pesäpallo
Siri Eskola
Siri Eskola löi ratkaisevan juoksun supervuoroparissa.Tomi Hänninen

Jyväskylän Kirittäret tarrasi kiinni naisten Superpesiksen mestaruuteen, kun se voitti Manse PP:n vieraissa supervuoron jälkeen 2–1 (6–1, 2–3, 1–0).

Molemmilla joukkueilla oli tahmea alku otteluun, mutta toisen vuoroparin aloittavalla Manse sai peliinsä hyvän vireen. Se pystyi luomaan tilanteita ja painetta Kirittärien ulkokentälle, mutta juoksut jäivät uupumaan.

Sen sijaan Kirittäret sai toisen vuoroparin tasoittavalla juoksukoneen käyntiin. Perjantaina joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Eeva Mäki-Maukola aloitti jyväskyläläisten juhlat, kun hän löi kolmospuolelta läpi ja kenttä rullasi. Ella Korpela toi avausjuoksun ja Mäki-Maukola itse kunnarin ja juoksun.

– Saatiin sen lyönnin ansiosta hanoja auki. Viisi juoksua yhteen jaksoon on aika hyvä, tyytyväinen Mäki-Maukola totesi Yle Puheella.

Kirittäret teki toisessa vuoroparissa yhteensä viisi juoksua ja kolmannessa yhden, ja kun Manse pystyi vastaamaan vain yhdellä, otti Kirittäret jaksovoiton selkein numeroin.

Toisella jaksolla Kirittäret sai hyvän alun, kun Jutta Myllyniemi löi Mäki-Maukolan kotiin. Kotijoukkue Manse ei tästä kuitenkaan hämääntynyt, sillä se vastasi tasoittavalla. Sara-Ella Kemppainen löi molemmissa otteluissa mainiosti pelanneen Henna Peltokankaan kotiin.

Manse sai tästä hyvän hengen päälle ja kun 18-vuotiaan Anna Ala-Kauhaluoman korkea koppilyönti muuttuikin painuvaksi kumuraksi, ehti Kirsi Ala-Lipasti tällä kotiin ja nosti joukkueen hurmosta entisestään.

Kirittäret teki kolmannen aloittavalla puoliväkisin tasoituksen, mutta Manse pystyi nostamaan ulkopelin tasoaan jakson loppua kohti. Manse teki ratkaisevan juoksun kolmannen tasoittavalla, kun Emma Sallisen kumuralyönti toi Kemppaisen kotiin ja tämä riitti jaksovoittoon.

Supervuoroparissa Manse oli varsin vaisu sisävuorossa, mutta toisaalta Kirittärien Mari Mantsisen lukkarityöskentely teki tamperelaisten lyöntipelin vaikeaksi.

Kirittärien vahva rutiini näkyi sen omassa tasoitusvuorossa. Viime vuonna pudotuspelien ratkaisupelaajaksi noussut Siri Eskola onnistui jälleen mainiosti ratkaisevassa tilanteessa, kun hänen välilyöntinsä toi Mäki-Maukolan kotiin ja ratkaisevan juoksun. Perjantaisessa ottelussa Manse sai hänen lyöntinsä kuriin.

– Nyt se oli hyvä lyönti. Onnistui paljon paremmin kuin eilen, Eskola naurahti tyytyväisenä Yle Puheella.

Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, joten Kirittärillä on mahdollisuus juhlia SM-kultaa sunnuntaina kotikentällään.

Lue myös:

Kirittäret möyhensi jälleen Mansen ensimmäisellä jaksolla, mutta menetti otteen mystisesti – lukkari Mantsinen: "Näissä on koko ajan pienet marginaalit"

Naisten pesisfinaalien hurja alku sekoitti Mansen pelin: "Järisyttävä poissaolo"

Manselle karmaiseva takaisku heti finaalien alkuun – Kirittäret ratkaisi supervuoron kunnarilla

Manse PP:n Virpi Hukka ja Emma Sallinen haluavat syöstä entisen seuransa vallasta: "Tämä on unelmafinaali"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat