1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Jatkopaikka eurokentillä toi KuPSille ison rahatukun – seuraava peli saatiin Kuopioon kovan väännön jälkeen poikkeusluvalla

KuPS kohtaa ensi torstaina Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksella Liettuan mestarin Suduvan.

Europelien lisäksi KuPS taistelee kärkisijoista Veikkausliigassa. Kuva: Lehtikuva / Matias Honkamaa

Kuopion Palloseura otti torstaina Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella komean voiton Slovan Bratislavasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Voitto oli urheilullisesti komea, mutta myös taloudellisesti arvokas.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo, että karsinnan 3. kierroksella selviytyminen tuo seuran kassaan 300 000 euroa. Se tulee tarpeeseen, kun koronaviruspandemia on vaikeuttanut kaikkien seurojen tilannetta.

– Se helpottaa taloudellista tilannettamme merkittävästi, mutta on muistettava, että europelit pelataan tyhjille katsomoille. Normaalitilanteessa niistä olisi ollut enemmänkin otettavissa, mutta hyvä näinkin, Heiskanen sanoi.

Kolmannella karsintakierroksella KuPS kohtaa Liettuan mestarin Suduvan ensi torstaina.

– Suduva on varmasti kova joukkue, mutta se on ennakkotietojen mukaan lähempänä meidän budjettiamme. Viime vuosina olemme pelanneet sellaisia joukkueita vastaan, joilla on kymmenkertainen budjetti. Kyllä tämä iso mahdollisuus on, Heiskanen totesi.

Suduva-ottelu arvottiin KuPSille kotiotteluksi, mutta seura joutui vielä perjantaina tekemään kovan työn, että saa pelata ottelun Kuopiossa.

– Stadionimme ei täytä kolmannen kategorian stadionin kriteereitä. Jouduimme anomaan poikkeuslupaa, joka myönnetään vasta sen jälkeen kun on selviytynyt kolmannelle kierrokslle. Kovan väännön jälkeen saimme Uefalta poikkeusluvan. Palloliiton henkilökunta auttoi meitä mukavasti, iso kiitos heille.

Kun yleisöä ei oteta europeleihin, poikkeuslupa tarvittiin lähinnä median työskentelytilojen osalta.

– Olemme joutuneet pyytämään poikkeuslupaa jo monena vuonna. Uefalla on oltu jo sitä mieltä, että kun vuosittain pyydetään poikkeuslupaa, kysymys ei ole enää poikkeuksesta, vaan teidän pitäisi pikku hiljaa laittaa asiat kuntoon, Heiskanen kertoi.

Kuopiossa onkin odoteltu uutta stadionia pitkään.

– Stadionhanke on ollut vireillä kahdeksan vuotta. Viimeisin takaisku oli korona, joka siirsi päätöksentekoa tuoinnemmaksi, Heiskanen totesi.

Jos KuPS voittaa Suduvan, edessä olisi playoff-kierros, jonka voittaja pääsisi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Playoff-kierroksella vastaan tulisi Djurgården tai romanialainen Cluj.

Lue myös:

Sankarivahti Otso Virtanen kertoo jymypaukun taustat – KuPS oli ahkera kotiläksyissä ja käytti sen täydellisesti hyväkseen

KuPS esitti uskomattoman suomalaistempun eurokentällä – jatko-ottelun lopussa tasoihin ja vielä venyminen rangaistuspotkukisassa