Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

“Koplan” sitkeys toi tulosta – Dahlström-show ja Hacklinin kunnari takasivat ihmenousun Sotkamossa

Kouvolan Pallonlyöjillä on mahdollisuus katkaista miesten Superpesiksen finaalisarja sunnuntaina kotonaan.

pesäpallo
Jere Dahlström
Juha Dahlström oli KPL:n nousun takuumiehiä ensimmäisessä loppuottelussa.Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjät haki arvokkaan vierasvoiton, kun se kukisti Sotkamon Jymyn miesten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa 1–0 (4–1, 7–7). Mestaruus on KPL:lle katkolla sunnuntaina kotikentällään, sillä mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa.

Ensimmäinen finaaliottelu käynnistyi sisäpelin osalta nihkeästi, sillä molempien joukkueiden ulkopeli on ollut tällä kaudella iskussa, ja sitä se oli ottelun alussakin. Sotkamon Jymy sai ottelun avausjuoksun kuitenkin pienoisella onnenkantamoisella ja vierasjoukkueen avustuksella.

KPL:llä oli ensimmäisen vuoroparin aloittavalla kolmas palo omissa näpeissään, mutta heitto kakkospesälle meni yli ja pallo vieri katsomon alle. Jymyn Aatu Saastamoinen pääsi kiertämään kakkosen kautta suoraan kotiin.

“Kopla” kuittasi Jymyn johdon kolmannessa vuoroparissa ja neljännessä vuoroparissa nähtiin varsinainen Jere Dahlström -show. Kokenut jokerilyöjä kotiutti samalla lyöntivuorollaan sekä Santeri Löppösen että Toni Laakson, ja peli kääntyi ensimmäisellä jaksolla KPL:lle.

Toisella jaksolla kotijoukkue avasi vahvasti, sillä jokerilyöjä Roope Korhonen kotiutti Joni Rytkösen heti ensimmäisessä vuoroparissa. Toisessa vuoroparissa Sotkamolta onnistui sisäpelissään kaikki. Ensitahdit löi Kalle Kuosmanen, joka puhkaisi kolmosrajan ja juoksi kunnarin. Roope Korhonen kotiutti vielä Kuosmasen kotiin ja samaan vuoropariin Jymy tehtaili vielä kaksi juoksua.

KPL osoitti kuitenkin sitkeytensä ja erityisesti 40-vuotias Dahlström piti takaa-ajoasemassa Koplaa pinnalla. Joukkueensa parhaaksi pelaajaksi valittu Dahlström toisti ensin ensimmäisen jakson temppunsa lyömällä kaksi juoksua samalla lyöntivuorolla ja kolmannessa vuoroparissa vielä yhden juoksun lisää.

Jymy teki viimeisessä vuoroparissa vielä kaksi juoksua, mutta se ei riittänyt tukahduttamaan KPL:n ihmenousua. Ratkaisu nähtiin, kun Juho Hacklin löi pallon takakentälle, eikä Niilo Piiponniemen syöksykoppi onnistunut. Pallo meni mainosten ali ja Mäentausta juoksi kotiin ja Hacklin kunnarin.

– Hain kopin nostoa, löin täysiä ja tuli kumura taakse, Hacklin kertoi Yle Puheella.

– Meinasimme antaa toinen jakso omista käsistä pois, mutta otimme sen takaisin ja nousimme askel kerrallaan lähemmäksi. Olimme tänään parempia.

Lue myös:

Koplan ulkokentän herra ja hidalgo on valmis pysäyttämään Jymyn nopean keulan – joko KPL:n 44 vuoden kultajahti päättyy?

Aapo Komulainen, 17, loistaa pelipaikalla, joka on yleensä kokeneiden tähtien valtakunta – lukiopoika nousi vaivihkaa mahtiseuran avainpelaajaksi

Koplan liikkeitä katsotaan nyt Sotkamossa videolta – Jymy aikoo pelata järkevää ja rohkeaa peliä lauantaina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat