Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koronavirus jyllää Tshekin jääkiekkosarjassa – kahdella pääsarjaseuralla yhteensä 41 tartuntaa

Koronavirus riehuu ainakin kahdessa jääkiekon Tshekin pääsarjaseurassa. Ruotsin SHL:ssä kausi alkoi ilman yleisöä.

jääkiekko
Vitkovicen maalivahti Daniel Dolejs kuvassa
Vitkovicen maalivahti Daniel Dolejs esittää torjuntataitojaan arkistokuvassaGetty Images

HC Vítkovice ja Brno ovat hankalassa tilanteessa, kun joukkueiden keskuudessa on todettu paljon positiivisia koronatapauksia. Tshekin Extra-liiga alkoi perjantaina, mutta kahden joukkueen ensimmäiset ottelut on jo siirretty tulevaisuuteen.

Ostravalainen HC Vítkovice kertoi (siirryt toiseen palveluun) tällä viikolla ensimmäisenä 19 koronatapauksesta seuran organisaatiossa. Lauantaiaamuna Brno sai (siirryt toiseen palveluun) testitulokset, jotka kertoivat kaikkiaan edustusjoukkueen 22 koronatartunnasta.

– Valitettavasti positiivisia testituloksia löydettiin peräti 22. Pelaajien lisäksi tartuntoja on myös seuran muilla taustahenkilöillä. Meidän pitää tarkastella uudelleen hygieniasääntöjämme, kertoi Brnon valmentaja Libor Zábranský seuransa nettisivustolla (siirryt toiseen palveluun).

Elokuun lopussa Extra-liigan seuralla České Budějovicella todettiin 17 koronavirusinfektiota (siirryt toiseen palveluun). Paikallinen terveysviranomainen Kvetoslava Kotrbová raportoi silloin, että tartuntalähde ei ollut tiedossa, mutta arveli viruksen levinneen lätkäseuran keskuudessa ilmastoidussa bussissa.

Tshekin sarjassa yleisömäärää on rajattu. Sveitsin kiekkosarjan tapaan paikalla saa olla enintään kaksi kolmasosaa maksimista.,Sveitsissä tosin vasta lokakuusta alkaen. Ceské Budějovicen ensimmäisessä kotipelissä kannattajia oli avauskierroksella eniten suhteessa hallikapasiteettiin, eli 58% 3710/6421. Muissa peleissä hallikapasiteetti jäi vähemmälle; Plzen 47% (3509/7536), Zlin 36% (2500/7000), Liberec 35% (2612/7500) ja Karlovy Vary 30% (1773/5874).

Tshekin jääkiekkosarjassa siirretyt pelit on tarkoitus pelata 40 päivän sisällä peruuntumisista. Muussa tapauksessa ottelutuloksista päätetään maan kiekkokabineteissa. Mikäli kaikkia otteluita ei pelata, niin pistekeskiarvo ratkaisee sarjataulukossa paremmuuden. Extra-liigassa on vedetty minitavoitteeksi se, että puolet runkosarjapeleistä tulisi saada pelatuksi.

SHL-kausi alkoi – ilman yleisöä

Ruotsissa SHL-kausi pääsi vauhtiin - ilman yleisöä - lauantaina. Vaikka vielä ei ole tullut ottelusiirtoja, niin SVT:n jääkiekkoasiantuntija (siirryt toiseen palveluun) Jonas Andersson myöntää olevansa peloissaan Covid-19-peikosta, joka vaanii taustalla.

– Myös SHL:lle tilanne on epävarma ja usea joukkue joutuu pian taistelemaan olemassaolostaan. Yleisölipputulot, kioski- ja ravintolamyynti sekä seuran fanituotteet muodostavat 31 prosentin siivun tuloista. Sitä ei korvaa mikään, joten joukkueiden on leikattava kustannuksia.

– Henkilöstömenot ovat noin 60 prosenttia kokonaisbudjetista, joten on erittäin todennäköistä, että seurojen on neuvoteltava pelaajapalkkioiden leikkaamisista ja pahimmassa tapauksessa myytävä pelaajia. Toivoisin todella olevani väärässä asian suhteen, pohtii Andersson.

Suomen tapaan myöskään Ruotsissa terveysviranomaiset eivät ole vielä kertoneet, paljonko yleisöä pääsee seuraamaan pääsarjaotteluita lokakuusta lähtien. Täyteen ei halleja myydä Ruotsissakaan.

Lue myös:

Terveysviranomaiset peruivat Jokerien karanteenin – pelaajat testattu kolme kertaa viikossa

Jääkiekon pelaajayhdistys tyrmää puheet poikkeuspykälästä ja lomautuksista – Liigapomo Hiltunen huolissaan: "Yritämme pitää ammattia hengissä"

Tutkijalta huolestuttava viesti koronan leviämisestä jääkiekko-otteluissa – SM-liigakauden kohtalo on vaakalaudalla, mikä on johtamassa poikkeukselliseen ratkaisuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat