Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Kun Hacklinin epäonnistuneesta nostolyönnistä tulikin hieno kumura, KPL astui askeleen lähemmäksi mestaruutta – " Tähän olemme aina halunneet päästä"

Kouvolan Pallonlyöjät voi ratkaista miesten Superpesiksen mestaruuden sunnuntaina kotikentällään.

pesäpallo
KPL juhlii.
Juho Hacklinin (keskellä) kunnari toi KPL:lle ratkaisevan tasoituksen ensimmäisessä loppuottelussa. Valtteri Mulkahainen / All Over Press

Kouvolan Pallonlyöjien toisen jakson sankari Juho Hacklin sai kerrata viimeistä, ratkaisevaa lyöntiään useaan otteeseen ensimmäisen loppuottelun jälkeen.

Ensimmäisen jakson voittanut KPL tarvitsi toisella jaksolla kaksi juoksua tasoittaakseen tilanteen ja naulatakseen vierasvoiton. Hacklin oli yrittänyt siirtää Matti Saukkoa kakkoselle näpylyönnillä, mutta se meni laittomaksi. Hacklin löi seuraavan lyöntinsä täysiä, kovalla yläkierteellä.

– Kopin nosto epäonnistui täysin tällä kertaa. Siitä tuli hieno iso kumura ja katsoin, että nyt meni läpi. Mentiin laidasta laitaan aika lyhyessä ajassa, Hacklin naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Toinen “Koplan” sankareista oli jokerilyöjä Jere Dahlström, joka onnistui ottelussa kaksi kertaa yhden lyöntivuoron aikana lyömään kaksi juoksua. Kaiken kaikkiaan kokenut pelimies löi viisi juoksua ja oli tärkeä mies KPL:n toisen jakson takaa-ajossa, kun Jymy johti toisella jaksolla jo 5–0.

– Nyt liikkuu päässä hyviä asioita. Teimme oikeita asioita. Ulkopelimme ei ollut ihan niin hyvää toisella jaksolla, mutta olimme maltillisia. Teimme juoksun kerrallaan ja saimme kaveri niskasta kiinni, Dahlström sanoi.

Jere Dahlström
Viisi juoksua lyönyt Jere Dahlström palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana lauantaina.Lehtikuva / Kimmo Rauatmaa

Kymmenen vuotta sitten Dahlströmistä tuli Vimpelin Vedon sankari, kun hän päätti Saarikentällä Vedon 45 vuoden mestaruusodotuksen. Dahlströmin kumura upposi vastustamattomasti Savonjokeen neljän juoksun arvoisesti.

Dahlström myönsi, että samaa tunnetta oli lauantaina Sotkamossa, kun Hacklinin lyönti upposi takakenttään.

– Saarikentällä oli ehkä vähän enemmän väkeä, mutta varmasti tunne oli sama, hän vakuutti.

Jymy kadotti jälleen johtonsa

Sotkamon Jymy on yleensä ollut vahva kotonaan, mutta ensimmäisessä loppuottelussa kotijoukkue oli hermostunut etenkin ulkokentällä. Polttolinjassa pelaava Antti Kiiskinen manasi ottelun jälkeen joukkueensa virheitä.

– Paljon hölmöilimme itse, emmekä päässeet omaan peliin mukaan muuten kuin toisen jakson alussa sisäpelissä. Pitää nyt katsoa tuo peli ja pohtia yhdessä, mitä siinä oikein tapahtui, Kiiskinen sanoi.

Toisessa välieräottelussa Vimpeliä vastaan Jymy kadotti toisen jakson 9–1-johtonsa ja nyt sen selkeä johtoasema suli toistamiseen. Toisaalta Jymy onnistui kääntämään välieräsarjan itselleen ja joukkue uskoo nytkin pystyvänsä moiseen hurmokseen pakkovoiton edessä.

– Me haluamme voittaa tämän, nyt entistä kiivaammin. Voitetaan huomenna, niin on mukavampi palata tänne ensi lauantaina, Kiiskinen

"Pitää nauttia joka hetkestä"

KPL on voittanut miesten pesäpallon Suomen mestaruuden edellisen kerran 44 vuotta sitten. Sunnuntaina sillä on mahdollisuus palata kultakantaan kotiyleisönsä edessä. Hacklinin mukaan hänellä ei ole otteluun mitään odotuksia, mutta tavoite on selvä: voitto.

– Tähän olemme aina halunneet päästä: päästään kotipelissä katkomaan kultamitalia. Se on sitä, mitä haluamme. Mutta pitää nauttia joka hetkestä, kävi miten kävi.

Hacklin ja Dahlström uskovat, että Kouvolassa sunnuntain peliä odotetaan varsin intohimoisesti.

– Siellä on ollut kova meininki pudotuspeleissä joka kotiottelussa ja luulen, että sama meininki kertaantuu huomenna vielä vain isommaksi, Hacklin totesi.

Miesten toinen loppuottelu pelataan sunnuntaina Kouvolassa. Kello 14 alkavaa ottelua voi seurata Yle Puheelta.

Lue myös:

“Koplan” sitkeys toi tulosta – Dahlström-show ja Hacklinin kunnari takasivat ihmenousun Sotkamossa

Koplan ulkokentän herra ja hidalgo on valmis pysäyttämään Jymyn nopean keulan – joko KPL:n 44 vuoden kultajahti päättyy?

Aapo Komulainen, 17, loistaa pelipaikalla, joka on yleensä kokeneiden tähtien valtakunta – lukiopoika nousi vaivihkaa mahtiseuran avainpelaajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat