SJK rynnisti jälleen voittoon – Interille kauden ensimmäinen kotitappio

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi lauantaina neljännen peräkkäisen voittonsa miesten jalkapalloliigassa.

Jani Honkavaaran suojateilla peli kulkee. Kuva: AOP / Juha Tamminen

Maaottelutauon jälkeen kaikki ottelunsa voittanut SJK otti arvokkaan 1–0-vierasvoiton Turun Interistä. Voiton myötä SJK nousi sarjassa kuudenneksi. Tappio oli Interille kauden ensimmäinen kotiotteluissaan.

Seinäjoen voittomaalin laukoi pari viikkoa sitten joukkueeseen liittynyt brasilialainen Murilo pelin 20. minuutilla. Interin tuore paluumuuttaja Filip Valencic, joka viime vuonna voitti liigan maalikuninkuuden, ei vielä avausottelussaan loistanut.

– Avausjakso sujui mallikkaasti, ja lopussa pystyimme urhealla puolustuspelillä pitämään Interin kurissa, iloitsi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Interin kapteeni Timo Furuholm ei peitellyt harmitustaan pelin jälkeen.

– Näin ei saisi kotiyleisön edessä pelata. Meiltä puuttui rentous, tyyneys ja maltti koko ottelun ajan. Maalipaikkojen luominen oli jälleen tosi vaikeaa, ja tuloksena pyöreä nolla tulostaululla, Furuholm harmitteli.

HIFK:lle voiton sijaan tasapeli - IFK Mariehamn kiri tehokkaasti

HIFK joutui tyytymään jalkapalloliigassa 2–2-tasapeliin, kun IFK Mariehamn kiri kotijoukkueen johdon kiinni. Pistejako tiesi, että HIFK on vielä vahvoilla taulukossa kuuden joukkoon, mutta maarianhaminalaisella kaimaseurallakin on yhä sauma nousta sinne.

– Turhauttavaa. Piste tuli, mutta voitto oli tarjolla. Johdimme 2–0, ja toisella jaksolla oli mahdollisuus ratkaista kolmannella maalilla. Sitten vastustaja saikin hengen päälle, HIFK:n valmentaja Mike Keeney kuvasi.

HIFK:n peli kävi pitkään kuin unelma. Hyökkäysrakentelut tuottivat tilanteita. Omassa puolustuspäässä taas vastustajan tontit nollasi loppusuoralle asti HIFK:n maalivahti Arnold Origi venymisillään.

Maalinteon HIFK aloitti jo kymmenennellä minuutilla, kun brasilialaishyökkääjä Vitinho latasi noin 20 metristä pommivedolla vastapalloon verkon kireäksi maalivahti Oskari Forsmanin takana. Ennen taukoa HIFK juoni näyttävän 2–0-osuman. John Fagerströmin avausmaaliin liigassa esityön syötöillään tekivät Joel Mattsson ja Riku Selander.

Mutta vieraiden tehohetki 77-79. minuutilla käänsi kaiken. Ensin MIFK:n kapteeni Gustaf Backalidenin soolo päättyi etunurkkaosumaan. Heti perään Akseli Pelvas ohjasi lähietäisyydeltä 2–2-tasoituksen.

– Piste on parempi kuin häviö. Ensimmäinen maali oli todella helpottava. Usko ei loppunut, IFK Mariehamnin laitalinkki Riku Sjöroos kuvasi.