Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ranskan ympäriajossa hämmästyttävä ratkaisu – nuori Pogacar nousi loistavalla aika-ajolla voittoon

Slovenialainen Tadej Pogacar käytännössä sinetöi nuoren uransa toistaiseksi huimimman voiton, kun hän nousi maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon viimeistä edellisenä päivänä legendaarisen kilpailun kärkeen.

urheilu
Tadej Pogacar
Tadej PogacarGetty Images

Slovenialainen Tadej Pogacar käytännössä sinetöi nuoren uransa toistaiseksi huimimman voiton, kun hän nousi maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon viimeistä edellisenä päivänä legendaarisen kilpailun kärkeen. Pogacar, 21, voitti 36 kilometrin aika-ajoetapilla maanmiehensä Primoz Roglicin lähes kahdella minuutilla ja nousi kokonaiskisan johtoon.

Roglic lähti päivään 57 sekunnin etumatkan turvin Pogacariin, mutta aika-ajossa Pogacar polki kuin hurmiossa. Hän ajoi reitin minuutin ja 21 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu, ja kun viimeisenä matkaan lähtenyt Roglic tuli uupuneena maaliin, Pogacar tajusi mitä oikein tuli tehtyä: hän voittaa maantiepyöräilyn kuninkuuskilpailun.

– Unelmani oli vain olla mukana. Tämä on uskomatonta, ympäriajon nuorimpana sitten 19-vuotiaan Henri Cornet'n ja vuoden 1904 voittanut Pogacar sopersi.

Pogacar kruunataan voittajaksi, mikäli mitään katastrofia ei satu, sunnuntaina Pariisissa ympäriajon päättyessä Champs Elysees'lle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat