1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Norjan tennistähti yltää yhä kovempiin saavutuksiin – antoi hyvän vastuksen Djokovicille Masters-välierässä, Nadalin tappio yllätti

Novak Djokovic voitti Casper Ruudin Rooman Masters-turnauksen välierässä 7–5, 6–3.

Casper Ruud ja Novak Djokovic ottelun jälkeen verkolla. Kuva: Getty Images

Norjan nuori tennistähti Casper Ruud otti tällä viikolla jälleen ison askeleen urallaan. 21-vuotias Ruud eteni Rooman ATP Masters-turnauksessa komeasti välieriin ensimmäisenä norjalaisena, ja piti siellä maailmanlistan ykköstä Novak Djokovicia varsinkin avauserässä todella tiukilla.

Massakentillä erinomaisesti viihtyvä Ruud johti avauserää 5–3 ja hänellä oli eräpalloja, mutta sitkeä Djokovic käänsi erän itselleen 7–5. Erää pelattiin tunti ja kymmenen minuuttia. Toisessakin erässä Ruud taisteli hyvin, mutta se meni Djokovicille hiukan helpommin 6–3. Ruud nousee välieräpaikan ansiosta maailmanlistalla sijalla 30.

Ruud kävi elokuussa Helsingin Meilahdessa harjoittelemassa Emil Ruusuvuoren kanssa. Ruudista voit lukea lisää tästä jutusta.

Djokovic kohtaa maanantain finaalissa voittajan toisesta välieräottelusta Diego SchwartzmanDenis Shapovalov.

Myöhään perjantai-iltana Roomassa Rafael Nadal koki harvinaisen tappion. Massakenttien kuningas pelasi ensimmäistä turnaustaan koronatauon jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan espanjalainen otti helpot voitot, mutta puolivälierissä argentiinalainen Schwartzman yllätti Nadalin 6–2, 7–5.

Schwartzman oli hävinnyt kaikki yhdeksän keskinäistä ottelua, mutta oli muutaman kerran aiemminkin aiheuttanut Nadalille ongelmia.

– Tämä oli urani paras ottelu. En ole koskaan aiemmin voittanut ketään kolmesta suuresta pelaajasta. Olen todella onnellinen, Schwartzman riemuitsi ottelun jälkeen.

Nadalille Rooman turnaus jää ainoaksi valmistautumiseksi Ranskan avoimiin tänä poikkeuksellisena vuonna. Käsittämättömät 12 kertaa Roland Garrosilla mestaruutta juhlinut Nadal on yleensä saapunut sinne voitettuaan useamman ison turnauksen massalla. Nyt tappio jättää kysymysmerkkejä Ranslan avointen alla.

Lue myös:

Norjan yksinäinen tennistähti kulkee Ruusuvuoren edellä ja tavoittelee Grand Slam -voittoa sekä ykkössijaa – "Jos se ei ole tavoitteena, en ymmärrä miksi tehdä kovaa työtä joka päivä"