Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sotkamo venytti ratkaisua – Roope Korhonen tyhjensi pajatson supervuoroparissa

Miesten Superpesiksen mestaruus ratkaistaan ensi viikon lauantaina Sotkamossa.

pesäpallo
Roope Korhonen
Roope Korhosen kunnari ratkaisi voiton Sotkamon Jymylle.Lehtikuva / Lauri Heino

Sotkamon Jymy kesti paineet, kun se pelasi selkä seinää vastaan Kouvolassa. Jymy kukisti Kouvolan Pallonlyöjät vuoristoratamaisessa ottelussa supervuoroparin jälkeen 2–1 (4–0, 1–7, 5–0).

Jos oli avauspelissä Sotkamon Jymyn 17-vuotias lukkari Aapo Komulainen hieman epävarma, niin toisessa ottelussa nuorukainen oli silkkaa terästä. Kun vielä vierasjoukkueen ulkopeli pystyi välttämään edellisen ottelun räpylävirheet, oli KPL:n sisäpeli vaikeuksissa, eikä se saanut kunnon tilanteita ja vielä vähemmän kotiutuksia aikaiseksi.

Sen sijaan Jymyn 39-vuotias konkari Roope Korhonen kunnostautui ensimmäisellä jaksolla mailan varressa sekä vaihtolyöjänä että kotiuttajana. Toisen vuoroparin tasoittavalla Korhonen löi ensin Joni Rytkösen kotiin ja kolmannessa vuoroparissa Kalle Kuosmasen.

– Ensimmäinen juoksu on aina vaikein lyödä. Onneksi onnistui, niin päästään peliin kiinni, Korhonen totesi Yle Puheella.

Kolmannessa vuoroparissa Sotkamo pystyi käyttämään KPL:n ulkopelin kipsiä hyväkseen vielä kahden juoksun verran, ja kun Komulaisen lukkaripeli tylsytti vielä kotijoukkueen sisäpelin neljännessä vuoroparissa, otti Jymy tärkeän jaksovoiton.

– Emme saaneet sisäpeliä auki. Kun annoimme mahdollisuuden, niin kaveri löi hyvin, Kouvolan pelinjohtaja Iiro Haimi totesi.

Toisella jaksolla tahti kääntyikin täysin ja vaikka Jymy sai yhden juoksun toisessa vuoroparissa, tahtipuikkoa heilutti KPL.

“Koplan” ulkopeli sai muun muassa kolmannessa vuoroparissa nollattua jokerilyöjä Korhosen niin, että ajolähtötilanteesta tuli kolme paloa. Omalla tasoittavalla vuorollaan KPL taasen pystyi myllyttämään Jymyn ulkokenttää.

Avausottelussa vireessä ollut jokerilyöjä Jere Dahlström onnistui lyömään ottelun toisen juoksun ja toinen jokeriyöjä Sasu Toikka täräytti heti perään peräti kaksi juoksua. Jymy ei pystynyt pysäyttämään kotijoukkuetta ja KPL tehtaili toisella jaksolla peräti seitsemän juoksua.

Roope Korhosta ei toisen jakson epäonnistuminen enää supervuoroparissa, sillä hän nousi joukkueensa sankariksi tyhjentämällä pajatson kunnarillaan. Samalla hän rikkoi finaalien lyöntiennätyksen (1+6/1).

– Se oli kova keskimälli merkistä. Onneksi meni (Valtteri) Luoman yli. Se on hankala pallo otettavaksi kiinni, joukkueensa parhaana palkittu Korhonen totesi.

KPL ei pystynyt vastaamaan Jymyn 5–0-johtoon, sillä Sotkamon ulkokenttä piti kärjen poissa kolmospesältä.

Suomen mestaruus ratkaistaan ensi viikon lauantaina Sotkamossa.

Lue myös:

Koplan ulkokentän herra ja hidalgo on valmis pysäyttämään Jymyn nopean keulan – joko KPL:n 44 vuoden kultajahti päättyy?

Aapo Komulainen, 17, loistaa pelipaikalla, joka on yleensä kokeneiden tähtien valtakunta – lukiopoika nousi vaivihkaa mahtiseuran avainpelaajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat