Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koplan ja Jymyn voimasuhteet ovat tasoissa ja yksi ottelu ratkaisee mestaruuden – "Helpottavaa tietää, että kausi loppuu viikon päästä"

Kouvolan Pallonlyöjillä oli mahdollisuus voittaa miesten Superpesiksen mestaruus kotikentällään. Sotkamon Jymy siirsi ratkaisun ensi viikkoon.

pesäpallo
Roope Korhonen
Roope Korhosen kunnari ratkaisi vierasvoiton Sotkamon Jymylle ja tasoitti finaalivoitot 1–1:een.Lehtikuva / Lauri Heino

Miesten Superpesiksen mestaruus ratkeaa vasta kolmannessa ottelussa, kun Sotkamon Jymy kuittasi KPL:n lauantaisen vierasvoiton sunnuntaina Kouvolassa supervuoron jälkeen 2–1.

Sunnuntain ottelu oli varsinaista vuoristorataa, sillä selkä seinää vastaan pelannut Jymy hallitsi ensimmäistä jaksoa, kun taas mestaruutta 44 vuoden tauon jälkeen hakeva KPL sai hurmoksen päälle toisessa jaksossa.

Supervuoroparissa Jymy käänsi ottelun itselleen, kun jokerilyöjä Roope Korhonen löi yhdellä lyönnillä neljä juoksua. "Koplan" tasoittavalla yksi ratkaiseva suoritus oli kakkoskoppari Niilo Piiponniemen syöksykoppi, joka tyhjensi kentän.

– Tämähän on tällaista tunteiden vuoristorataa. Toisella on välillä pelin hallinta ja sitten se siirtyy toiselle. Siinä pitää vain hetkessä elämään ja pelata yksi tilanne kerrallaan, eikä ajatella yhtään sen enempää, Piiponniemi pohti Yle Urheilulle.

Siihen pystyi ainakin Roope Korhonen, jonka KPL:n ulkokenttä pani kuriin toisella jaksolla. Konkari nollasi tilanteen nopeasti ja tyhjensi pajatson supervuorossa.

– Tällaisista voitoista voi pikkuisen nauttia ja huokaistakin. Kovaan paikkaan jouduttiin, mutta todella makea voitto otettiin, Korhonen sanoi ja muisteli pelin ratkaisevaa osumaa.

– Kyllähän siinä kananlihalle iho menee, kun näkee, että menee vielä läpi tuollaisessa tilanteessa. Tämän takia sitä jaksaa pelata. Nämä ovat niitä tunteita, mitä ei normielämässä periaatteessa pysty tavoittelemaan.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi harmitteli sitä, ettei joukkue saanut sisäpeliään auki ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla se jo toimi, mutta supervuorossa Korhosen lyönti oli liikaa.

– Yksi lyönti ja neljä juoksua, se on supervuoroon liikaa. Siihen tämä peli lopulta ratkesi. Harmittaa kuitenkin se, että ensimmäisen jakson sisäpelimme oli niin nihkeää. Emme oikein siinä saaneet mitään aikaiseksi, Haimi sanoi.

Kumpi valmistautuu paremmin?

Ottelusarjan dynamiikka muuttuu nyt jonkin verran, sillä kahden perättäisen ottelun jälkeen kolmanteen ratkaisevaan otteluun on melkein viikko aikaa. Ottelu pelataan ensi viikon lauantaina Sotkamossa. Pelaajien mielestä tuona aikana ehtii tehdä muutakin kuin vain miettiä tulevaa.

– On jollain tavalla jopa helpottavaa tietää, että kausi loppuu viikon päästä. Pari päivää tuossa huilataan, kun on ollut kaksi tiivistä peliä ja ruvetaan sitten keskittymään tiukasti, Korhonen sanoi.

Haimin mukaan ratkaisevaa on se, kumpi pystyy käyttämään viikon paremmin hyväkseen ja latautumaan tuohon yhteen ainoaan otteluun.

– Voimasuhteet ovat aika lailla tasan, kuten sarja on näyttänyt. Se kumpi valmistautuu paremmin ja toteuttaa sen ottelun paremmin, voittaa mestaruuden. Se on yhdestä poikki ja parempi voittakoon, Haimi sanoi.

Lue myös:

Sotkamo venytti ratkaisua – Roope Korhonen tyhjensi pajatson supervuoroparissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat