Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Dallas Stars meni aivan iholle ja yllätti Tampa Bayn avausfinaalissa – läksynsä lukeneella Lightningilla voi olla tiistaina ässä hihassa: "Muutos onnistuu varmasti nytkin"

Dallasin taktiikka oli pieni yllätys Tampa Baylle NHL:n ensimmäisessä loppuottelussa. Toisessa finaalissa Lightning aikoo kääntää kurssinsa.

urheilu
Tyler Johnson kävelee pelaajakäytävällä kohti kaukaloa.
Tyler Johnsonin mukaan Tampa Bay muokkaa pelityylinsä uuteen uskoon Dallasia vastaan. Getty Images

Tampa Bay Lightning hävisi jääkiekon NHL:n ensimmäisen finaalin varhain sunnuntaina Suomen aikaa Dallas Starsille maalein 1–4. Stanley Cupin toinen finaali on ohjelmassa jo varhain tiistaina. Suosikkina finaalisarjaan lähteneen Lightningin odotetaan ryhdistäytyvän loppuottelusarjan toisessa kohtaamisessa.

Dallasin pelaavaan kokoonpanoon sensaatiomaisesti murtautuneen Joel Kivirannan mukaan Stars pääsi heiluttamaan tahtipuikkoa ensimmäisessä loppuottelussa. Dallas ehti levätä ennen ensimmäistä loppuottelua peräti neljä päivää, mutta Tampa Baylla lepopäiviä oli vain yksi, koska ottelusarja New York Islandersia vastaan ratkesi vasta varhain perjantaina Suomen aikaa.

Lightning hyökkääjä Tyler Johnson myönsi, että Dallasin taktiikka ensimmäisessä kohtaamisessa yllätti joukkueen.

– Islanders ei ollut yhtä aktiivinen. Dallas tuli aivan iholle siniviivoilla. Kahdessa ensimmäisessä erässä pelimme oli liian väkinäistä. Odotimme liikaa, että he tuovat pelin meidän luokse. Kolmannessa erässä pelasimme jo omaa peliämme. Meidän pitää sopeutua paremmin Dallasin pelityylin. Jouduimme muuttamaan pelityyliä myös ottelusarjassa Bostonia vastaan, joten muutos onnistuu varmasti nytkin, Johnson totesi.

Ensimmäinen finaali oli erittäin fyysinen, kun Dallas taklasi 50 kertaa ja Ligtning 56 kertaa. Stars blokkasi kiekon ottelussa 26 kertaa ja Lightning 18 kertaa.

– Emme tehneet tarpeeksi töitä, koska hävisimme. Meidän pitää jatkaa raatamista ja puurtamista. Meidän pitää tehdä enemmän kuin yksi maali, kauden 20 pudotuspeliottelusta tehot 4+3 kirjannut Johnson summasi.

"Taklauksia ei välttämättä nähdä joka ilta yli sataa"

Lightning-hyökkääjä Blake Coleman alleviivasi toisen finaalin lehdistötilaisuudessa, että jatkossa joukkueen pitää olla paremmin valmis otteluiden alussa

– Tiedämme, että pystymme parantamaan. Meidän pitää keskittyä siihen, että menemme jäälle energisinä. Meillä ei ole varaa nukkua ensimmäisessä erässä. Olimme hieman huolimattomia ensimmäisessä finaalissa. Yksityiskohtiin pitää kiinnittää enemmän huomiota, Coleman tiesi.

Blake Coleman istuu tuolissa haastateltavana.
Blake Coleman uskoo, että joukkueon oppinut virheistään.Getty Images

– Pystymme luistelemaan paljon enemmän, mitä teimme ensimmäisessä kohtaamisessa. Opimme paljon Dallasin pelityylistä jo yhden ottelun perusteella. Meillä on kykenevää henkilökuntaa, joka pilkkoo ottelun osiin ja analysoi sen. Opimme varmasti virheistämme. Nyt tiedämme paremmin mitä odottaa, Coleman jatkoi.

Kauden 20 pudotuspeliottelusta tehot 4+7 kirjannut Coleman ennakoi, että finaalisarja tulee jatkumaan erittäin fyysisenä.

– Fyysisyys on osa Dallasin identiteettiä, mutta meillä on myös fyysinen joukkue. Uskon, että peli on fyysistä myös jatkossa, mutta taklauksia ei välttämättä nähdä joka ilta yli sataa, kuusi kertaa avausfinaalissa taklannut 180-senttinen Coleman pohti.

– Uskon, että taklaukset viedään loppuun myös jatkossa, koska vastustaja yritetään saada uupumaan ja jää on täällä hidas. Meillä riittää fyysisiä pelaajia, jotka pystyvät jakamaan taklauksia.

On mahdollista, että loukkaantumisten takia sivussa ollut Lightning-kapteeni kapteeni Steven Stamkos nähdään vielä finaalisarjassa jäällä. Runkosarjan 57 ottelusta tehot 29+37=66 kirjannut supertähti ei ole pelannut vielä yhtään ottelua tämän vuoden pudotuspeleissä, mutta hän on jo satunnaisesti harjoitellut Lightningin mukana.

On siis mahdollista, että Tampa Bay vetää ässän hihasta ja laittaa Stamkosin jäälle jo toisessa finaalissa.

– Rehellisesti sanottuna 80 prosentin kunnossa oleva Stamkos on edelleen parempi kuin suurin osa tämän liigan pelaajista, Coleman kiteytti.

Edellisen kerran Lightning pelasi Stanley Cupin finaalisarjassa keväällä 2015. Vuonna 1992 perustettu joukkue on voittanut NHL:n mestaruuden kerran, kun se juhli vuonna 2004.

Lue myös:

Kommentti: Mafiaveljet vauhdissa – Edmontonissa nähtiin yksi kaikkien aikojen suomalaisesityksistä!

Dallasin suomalaiset johdattivat Starsin NHL:n avausfinaalin voittoon – tulikuuma Kiviranta osui jälleen: "En tiedä mistä on kyse"

Miro Heiskanen on lähellä temppua, johon yksikään suomalainen ei ole NHL:ssä pystynyt – hyökkäystehojen lisäksi yksi tilasto kertoo mykistävästä kyvystä varjella omaa maalia

Monesti alakynnessä olleella Dallasilla on NHL:n finaaleissa edessään kesän suurin haaste – suomalaistähtien Stars aikoo kestää Tampa Baynkin moukaroinnin: "Se tulee luonnostaan"

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat