Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Ura Basket saa kokoonpanoonsa arvokkaan pelaajan: Matti Nuutinen liittyy kasvattajaseuraansa pitkällä sopimuksella

Maajoukkuekonkari Matti Nuutinen nähdään pitkästä aikaa kotimaan koripalloparketeilla.

Korisliiga
Matti Nuutinen
Nuutisella on takanaan maajoukkueessa 75 ottelua. Matti Raivio / AOP

Susijengin vakiokokoonpanoon kuuluva Matti Nuutinen, 30, siirtyy takaisin Suomen koripallokentille. Nuutinen on solminut kasvattajaseuransa Ura Basketin kanssa kolme kautta kestävän sopimuksen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Nuutinen edustaa kasvattajaseuraansa edustusjoukkueessa.

– Otan innoissani vastaan tämän haasteen. Paluu kotiseuraan ja tuttuun yhteisöön tuntuu tosi hyvältä. Pitkän sopimuskauteni ja kokemukseni kautta haluan olla kokonaisvaltaisesti kehittämässä edustusjoukkueemme toimintakulttuuria, Nuutinen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Viimeiset viisi kautta laiturin paikalla viihtyvä Nuutinen on pelannut ulkomailla Kreikassa, Ranskassa, Romaniassa ja Espanjassa. Maajoukkuedebyytin Nuutinen teki kesällä 2012, ja yhteensä aikuisten maaotteluita on nyt takana 75. Suomen mestaruutta 200-senttinen Nuutinen on päässyt juhlimaan uransa aikana kahdesti.

– Olemme todella innoissamme, että saimme Ura Basketin oman kasvatin ja maajoukkuemiehen sekä liigamestarin vahvistamaan joukkuetta ja seuraa. Huomioiden Matti Nuutisen vakuuttava kokemus kansainvälisillä kentillä on tämä todella merkittävä sopimus niin Uralle kuin Korisliigalle, suitsuttaa Ura Basketin päävalmentaja Damion Dantzler.

Lue myös:

Petteri Koponen Susijengin EM-karsintaryhmään – pelaa vain Sveitsi-kamppailussa

Susijengi-luotsi Dettmann hehkutti ”saippuamaista” joukkuettaan – väläytti mahdollisuutta olympiakarsintoihin: ”Ehkä julkisista tiedoista poiketen”

Koripallomaajoukkueen Matti Nuutisen kausi päättyi olkapääleikkaukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat