Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Jukurit kävi läpi kahden viikon koronakaranteenin – kapteeni Jesper Piitulainen: “Pääsimme ottamaan herkistelyjakson”

Jukurien Liigajoukkue näyttää selvinneen seuran A-nuorissa riehuneesta koronamylläkästä säikähdyksellä.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mikkelin Jukurien Jukureiden kapteeni Jesper Piitulainen ja päävalmentaja Marko Kauppinen.
Jukurien kapteeni Jesper Piitulainen ja päävalmentaja Marko Kauppinen.Jesper Piitulainen, Marko Kauppinen, kuvankäsittely Antti Seppälä / Yle

Mikkeliin Jukureiden liigajoukkue määrättiin kaksi viikkoa sitten karanteeniin, sillä seuran A-nuorten joukkueesta oli löytynyt useita koronatartunnan saaneita pelaajia.

Koska osa A-nuorista harjoittelee ja pelaa edustusjoukkueen kanssa, myös miesten liigaryhmä oli altistunut virukselle.

– Kovasti se tietysti harmitti, mutta päätimme, että päivä murehditaan ja sitten aletaan katsoa, mitä positiivista tästä saadaan irti, Jukureiden liigajoukkueen päävalmentaja Marko Kauppinen kuvaa.

Joukkue on harjoitellut pikatahtiin valmistellun harjoitusohjelman mukaisesti. Yhteisten jääharjoitusten sijasta jokainen on tehnyt fysiikkaharjoituksia kotioloissa.

Valmennusjohto on pitänyt joukkueeseen yhteyttä videoiden lisäksi WhatsApp-ryhmän kautta ja soittamalla "ei ihan joka päivä".

– Saimme onneksi pelattua muutaman harjoitusottelun ja niistä tehtyjen videoiden avulla on voitu pelitapaa edistää etänä.

Marko Kauppinen myöntää, että kahden viikon karanteeni osui hankalaan ajankohtaan, sillä tässä vaiheessa hiotaan yleensä yhtenäistä pelitapaa liigakauden alkua ajatellen.

– Oma haasteensa on siinä, että kun nuorilta miehiltä kysyy, että miten menee niin vastaus on yleensä ihan hyvin.

Liigapelaajat on testattu useaan otteeseen, mutta joukkue on säästynyt tartunnalta.

Joukkue hitsautuu jäällä äärioloissa

Myös joukkueen yhteen hitsautumiseen tuli pakollinen tauko. Täksi kaudeksi Jukureiden liigajoukkueesta noin puolet vaihtui. Se on enemmän kuin kertaakaan nelivuotisella liigataipaleella.

– Toisaalta keilaamiset tai saunaillat ovat minusta aina hieman keinotekoisia. Parhaiten joukkue hitsautuu jäällä ääritilanteissa yhteisten kokemusten kautta.

Koronavirustilanne on hankala edelleen sekä Mikkelissä että koko Suomessa. Jääkiekko on kontaktilaji, jossa pelaavat ovat lähellä toisiaan sekä jäällä että sen ulkopuolella kuten pukukopissa.

– Enemmän kuin viruksen leviäminen joukkueen sisällä minua hirvittää se ensimmäinen tartunta eli jos virus pääsee ulkopuolelta joukkueen sisälle. Siihen me yritämme vaikuttaa, Marko Kauppinen sanoo.

Joukkue ei voi asettaa pelaajilleen ehdottomia kieltoja, mutta selkeäsanaisia suosituksia tullaan varmaan näkemään muissakin liigajoukkueissa.

– Jokaisen pitää pystyä käymään kaupassa sekä tapaamaan vanhempiaan ja muita tuttuja, mutta sosiaalisia kontakteja pitää myös pystyä vähentämään siten, että meillä on eräänlainen oma kupla tuossa ympärillämme.

Jukurtis logo.
Jukurien pelaajat ovat tehneet karanteenin aikana omaehtoisia yksilötreenejä.Yle/Janne Karinkanta

Virustilanne nosti huolen pintaan

Myös Jukureiden kapteeni, laitahyökkääjä Jesper Piitulainen myöntää, että seuran nuorten liigajoukkueeseen iskenyt koronarypäs pysäytti.

– Ensin oli huoli kaikkien terveydestä, sitten oman työyhteisön terveydestä ja sitten huoli siitä, että miten tämä koko kiekkohomma pyörähtää käyntiin, mutta ei sitä auta murehtia määräänsä enempää. Me pelaajat emme voi vaikuttaa muuten kuin omalla käytöksellä, hyvällä hygienialla ja terveen järjen käytöllä, Jesper Piitulainen muistuttaa.

Jesper Piitulaisen mukaan kahden viikon karanteeni on viivästyttänyt etenkin uusien pelaajien kotiutumista uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen.

–Jos pitää hakea positiivia puolia niin ihan hyvään saumaan tämä tauko meille tuli. Saatiin herkistelyjakso kovan treenin keskelle.. Saa kroppa ja mieli huilua pakostetusti.

Talon rakennusta ja varaston siivoamista

Kesken kiivaimman valmistautumisvaiheen pelaajilla, valmennusjohdolla ja taustajoukoilla on jäänyt runsaasti aikaa arkipäiväiseen elämään. Jokainen on käyttänyt sen omalla tavallaan.

– Metsäpolkuja on kuljettu ja kotona istuttu kuntopyörän päällä, joukkueen kapteeni Jesper Piitulainen kertoo.

Liikenevällä vapaa-ajallaan kapteeni on rakentanut perheelleen taloa.

– Siivousvälineet ja maalauspensselit ovat olleet ahkerassa käytössä, mutta siihen minun rakentajantaitoni loppuvat. Tavarahankinnoissa on tietysti tekemistä, sillä suunnitelmat vaihtuvat koko ajan, Piitulainen tuumii.

Perhe Piitulaisen muuttoajankohta on vielä täysin aikaa. Joulusaunasta on Jesperin mielestä turha haaveilla, uuden kodin on tarkoitus olla valmis vuoden 2021 puolella .

Siinä missä kapteeni käyttää joutoajat rakentamiseen, päävalmentaja on huolehtinut aiemmin rakennetun talon kunnosta ja harrastanut kotiseutumatkailua polkupyörällä.

– Tein heti alussa to do-listan ja jotain olen saanut tehtyä. Varaston siivosin ja siihen meni päivän. Paljon olen löytänyt myös uusia metsäpolkuja Mikkelin seudulta, Marko Kauppinen kertoo.

Lue myös:

Jukureissa todettu 20 koronatartuntaa – toimitusjohtaja: "kyllähän tämä pysäyttää"

Koko Mikkelin keskusta oli viikonvaihteessa koronaviruksen altistumisaluetta – Essoten terveysjohtaja: "Siellä liikkui niin paljon tartunnan saaneita"

Kouvolan KooKoon U20-joukkueen kaikki pelaajat koronatestiin

HPK:n U20-joukkue keskeyttää toimintansa viikoksi – pelasivat Jukureita vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat