Hyppää sisältöön

Saksan jääkiekkosarja DEL:n näkymät ovat synkät – sarjalta "puuttuu" 60 miljoonaa euroa

Saksan jääkiekkosarja DEL taistelee olemassaolostaan, eikä sarjan alkamispäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Schwenninger Wild Wingsin kanadalaiskapteeni Mark Fraseria ei naurata. Kuva: Getty Images

Saksan jääkiekkoliiga DEL on lykännyt kauden alkamispäätöstä koronapandemian vuoksi. Sarjan johto on vaatinut äänekkäästi maan päättäjiltä rahallista tukea ammattilaissarjan ylläpitämiseksi.

Die Deutsche Eishockey Ligan kauden alkua on jo ehditty siirtää 18. syyskuulta ainakin parilla kuukaudella eteenpäin.

– Tavoitteenamme on, että voimme aloittaa uuden kauden kaikkien 14 seuran kanssa. Se on tärkein prioriteettimme, korosti DEL:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Jürgen Arnold maanantaina pidetyn osakkeenomistajien kokouksen jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

Arnold sanoo, että sitovia sopimuksia asiasta vaadittiin 2. lokakuuta mennessä, jotta kausi voitaisiin aloittaa 13. marraskuuta.

– "Vastuullisen" DEL-kauden läpiviemisestä meiltä puuttuu tällä hetkellä sellaiset 60 miljoonaa euroa, jota emme voi kerätä yksin ilman kolmansien osapuolten (poliitikkojen) apua. Emme voi, emmekä halua sitoutua harakiriin, toteaa DEL-pomo.

Taloudellisessa kriisissä oleva DEL on peruuttanut harjoituskauden. Toisin kuin jalkapallon Bundesliiga, sillä ei ole varaa pelata sarjapelejä ilman yleisöä. Jääkiekkoseuran yleisötulot muodostavat noin 60 prosenttia kokonaisbudjetista.

Ammattilaissarjoilla ei ole varaa välivuoteen - ei edes koronapandemian aikakaudella.

– Ammattilaisliigaa ei voi vain kytkeä pois päältä ja sitten aloittaa uudelleen, muistutti DEL:n toimitusjohtaja Gernot Tripcke viime perjantaina.

Viime viikolla Saksan päättäjät linjasivat, että urheiluhalleihin sallitaan katsojia 20 prosenttia kapasiteetista. DEL ja sen seurat ilmoittivat välittömästi, ettei se tule toimeen päätöksen kanssa.

– Emme voi viedä kautta läpi noilla ehdoilla, jyrisi muun muassa Nürnberg Ice Tigersin pääosakas Wolfgang Gastner.

Kölner Haien toimitusjohtaja Philipp Walther puolestaan valitti, että joukkueen "liiketoiminta" on tällä hetkellä estetty.