Suora

  • Elävä arkisto esittää

Tommi Mäkinen ei jatka Toyotan tallipäällikkönä – siirtyy uuteen rooliin: "Ei se nyt eläkkeellejääntiä tarkoita"

Tommi Mäkinen siirtyy ensi vuoden alusta Toyotan moottoriurheilun neuvonantajaksi.

urheilu
Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen seurasi testejä Keski-Suomessa.Jussi Jäkälä / Yle

Tommi Mäkinen jättää Toyotan WRC-tallin tallipäällikön tehtävät tämän kauden jälkeen. Mäkinen siirtyy ensi vuoden alusta Toyotan moottoriurheilun neuvonantajaksi. Toyota kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Tehtävään kuuluu muutakin moottoriurheilua kuin rallia.

Mäkinen on toiminut Toyotan tallipäällikkönä vuodesta 2017 lähtien. Toyota voitti valmistajien maailmanmestaruuden jo seuraavana vuonna. Vuonna 2019 Ott Tänak voitti Toyotalla maailmanmestaruuden.

Talli on voittanut hänen alaisuudessaan yhden kuljettajien maailmanmestaruuden ja yhden valmistajien maailmanmestaruuden.

Tällä kaudella Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier ovat MM-sarjassa kaksoisjohdossa. Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa.

Toyotan WRC-tallin operatiivinen toiminta siirtyy Tommi Mäkinen Racing Oy:ltä Toyotalle.

– Tommi Mäkinen Racing jää olemaan niinkuin se on ollutkin. Toyota osti liiketoiminnat. TMR jatkaa Toyotan kanssa yhteistyötä, mutta vähän toisessa roolissa, Mäkinen selvitti.

Mäkisen työnkuva muuttuu uuden tehtävän myötä.

– Ei se nyt eläkkeellejääntiä tarkoita, mutta jään syrjään operatiivisesta toiminnasta. Toiminnat jatkuvat entisellään Jyväskylän päässä, jatkamme tuotekehitystä ja Viron pää hoitaa operatiivista puolta.

– Toimenkuvani on varmasti aika laajakin. Omat reissuni tulevat suuntautumaan enemmän Japaniin, mutta kyllä varmasti ralleissakin käyn, Mäkinen kertoi.

Päivitetty klo 17.19: Uutista täydennetty kauttaaltaan

Lue myös:

Kalle Rovanperä nousi maailmanmestarin rinnalle ja sai kehut – sisäpiirissä ollut asiantuntija tietää, että Toyotalla on silti edessä kova jälkipyykki: “Eivät pääse helpolla"

Tommi Mäkisen sensaatiokuski huimaan kisavoittoon ja MM-sarjan kärkeen – Kalle Rovanperä ei pystynyt tavoittelemaan Power Stagen ykkössijaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat