Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Olympiastadionin kovan luokan sprinttihiihtokilpailu siirtyy koronan takia vuodella eteenpäin

Tapahtuma halutaan nyt nivoa Pekingin olympiatunnelmaan.

urheilu
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski on yksi Helsinki Ski Weeks -tapahtuman tähtihiihtäjistä.Tomi Hänninen

Helsingin Olympiastadionille suunniteltu Helsinki Ski Weeks -tapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin. Hiihtokilpailu piti alunperin kisata tammikuussa 2021, mutta nyt se on päätetty siirtää keväälle 2022.

Tapahtuman siirtopäätökseen vaikutti koronatilanne, nykyiset viranomaisohjeet sekä koronapandemian etenemisen näkymät. Hiihtoliitto perustelee tiedotteessa siirtopäätöstään, että se haluaa toimia vastuullisesti terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi.

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman järjestelyt on aloitettu jo syksyllä 2019. Stadion Sprint -kilpailuun kiinnitettyjä urheilijoita ovat muun muassa olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Johannes Hösflot Kläbo sekä Suomen hiihtomaajoukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Krista Pärmäkoski.

Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet rakentamaan vuoden 2022 tapahtumasta kokonaisuutta, joka yhdistää huippu-urheilun ja lähiliikunnan mahdollistamisen Helsingin olympiastadionilla. Tapahtumaa varten tehtävät ladut avataan kansalaisten käyttöön ilmaiseksi.

– Siirtopäätös tässä vaiheessa on kestävä niin taloudellisesti kuin myös vastuullisesti terveyden edistämisen ja eri järjestelytahojen suuntaan, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen totesi.

Tapahtuman uudet päivämäärät eivät ole vielä tiedossa, mutta järjestäjät haluavat nivoa tapahtuman olympiatunnelmaan Pekingin talviolympialaisten aikana. Samaan aikaan juhlitaan myös vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisten 70-vuotisjuhlaa.

Lue myös:

Maailman parhaat sprintterit hiihtävät Helsingin Olympiastadionilla – ladut avataan kuukaudeksi kaikelle kansalle: "Haluamme yhdistää huippu-urheilun ja ihmisten liikuttamisen"

Kova kiinnitys: hiihdon supertähti Kläbo kilpailee tammikuussa Olympiastadionilla uudessa sprinttitapahtumassa

Salpausselän kisat saa rinnalleen uuden hiihdon megatapahtuman – Hiihtoliitto vakuuttaa, että Helsinki Ski Weeks ei syö Lahden kisoja

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat