Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Huuhkajat palaa Ylen tv-kanaville – Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ottelut ja EM-lopputurnaukset Ylellä vuoteen 2028

Yle on hankkinut esitysoikeudet Huuhkajien maaotteluihin ja arvokisakarsintoihin 2022–2028 sekä jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Huuhkajat Liechtenstein-ottelussa 2019
Suomen miesten jalkapallomaajoukkue varmisti paikan EM-lopputurnauksessa marraskuussa.Tomi Hänninen / Yle

Yle on solminut merkittäviä jalkapallon esitysoikeussopimuksia tuleville vuosille. Uefan kanssa solmittuun sopimukseen kuuluvat Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM- ja MM-karsintaottelut, Kansojen liigan ottelut sekä harjoitusottelut vuosina 2022–2028.

Samalla Yle varmisti esitysoikeudet jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut näkyivät Ylellä vuoteen 2017 asti, kunnes karsintaotteluiden oikeudet siirtyivät Viasatille. Nyt Huuhkajat siis palaa Ylen tv-kanaville. Radion puolella maajoukkueen otteluita on seurattu viime vuosinakin Yle Puheella.

– Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu. Yle on Uefan pitkäaikainen kumppani, jolla on laajaa kokemusta jalkapallokisojen välittämisestä, Uefan markkinointijohtaja Guy-Laurent Epstein kommentoi.

Nyt saatujen esitysoikeuksien lisäksi Ylellä on oikeudet kesältä 2020 ensi vuodelle siirtyneisiin jalkapallon miesten EM-kisoihin sekä myöskin vuodella eteenpäin siirtyneisiin jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022. Lisäksi Ylellä on oikeudet jalkapallon miesten MM-kisoihin 2022.

– Olen erittäin iloinen, että pystymme tällä merkittävällä hankinnalla tarjoamaan Huuhkajille pitkäaikaisen kodin ja jatkamaan hienoa arvokisaputkeamme lajissa, jonka suosio Suomessa kasvaa. Sopimuksen kivijalkana on kumppanimme Uefan arvostus Ylen kykyyn tehdä arvoturnauksista isoja ilmöitä Suomessa niin miesten kuin naisten jalkapallossa, sanoo Ylen urheilun esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Lue myös:

Huuhkajat kesti loppuun asti ja peittosi Irlannin: Fredrik Jensen nousi vaihdosta Suomen sankariksi – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Helmarien EM-karsintaottelut siirtyvät syyskuulta helmikuulle: "Tässä kohtaa ei ole järkeä pelata"

Markku Kanerva haluaa Kansojen liigasta menestystä, mutta myös kokemusta uusille pelaajille: "Tästä alkaa valmistautuminen EM-kisoihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat