Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mikko Korhonen kamppailee edelleen mystisen vaivan kanssa – osallistuu silti Euroopan kiertueelle: “Pikkukivuissa pelataan muutenkin”

Golfari Mikko Korhonen ei kuukausi sitten pystynyt kipujen takia viemään mailaa kunnon lyöntiasentoon. Nyt hän toivoo olevansa jälleen pelikunnossa.

golf
Mikko Korhonen
Mikko Korhonen palaa kuukauden tauon jälkeen tositoimiin.Getty Images

Kuukausi sitten Mikko Korhonen joutui jättämään Walesin Newportissa Euroopan kiertueen osakilpailun kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen. Korhosta vaivannut oikean käden rasitusvamma oli äitynyt sen verran kovaksi, ettei pallon lyöminen enää onnistunut.

– En yksinkertaisesti saanut vedettyä mailaa enää taakse. Kokeilin aamulla rangella pari kertaa, mutta ei siitä tullut mitään, Pohjois-Irlannin Ballymenasta puhelimitse tavoitettu Korhonen muisteli Yle Urheilulle.

Kyynärpäävamma eli niin sanottu tenniskyynärpää on ollut varsin mystinen, sillä lääkärit eivät ole pystyneet antamaan Korhoselle paranemisennustetta.

– Voi olla, että se menee ohi tai sitten siihen joudutaan laittamaan kortisonipiikki. Kukaan ei oikein osaa sanoa mitään. Kahdesta viikosta puoleen vuoteen, se oli paras veikkaus, Korhonen hymähti.

– Kilpaileminen ei rasita kättä samalla tavalla kuin harjoittelu, sillä kisoissa lyöntejä ei tule kuin kerran viiteen minuuttiin. Mutta pitää harjoitellakin, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla. Sain sellaisen käsityksen, että vaikka en yhtään palloa löisikään, niin tämä vamma saattaa silti pysyä.

Kuntoutusaika oli Korhosen mielestä tylsää, sillä ensin hän joutui olemaan kaksi viikkoa karanteenissa, eikä hän senkään jälkeen ole voinut käydä lyömässä rangella kovinkaan usein. Hän on keskittynyt fysiikkatreeneihin ja lenkkien juoksemiseen. Tennistä olisi ollut mukava pelata, mutta kyynärpää on estänyt senkin.

Kunto tällä hetkellä arvoitus

Nyt Korhosen kyynärpää on sen verran hyvässä kunnossa, että hän pystyy palaamaan torstaina viheriölle Irish Openissa. Samalla hän saa takaisin oman caddiensa, Nick Mumfordin, joka on myös ollut sivussa kyynärpäävamman takia. Mumfordia tuurasi Mikko Ilosen entinen caddie Jason Hempleman.

– Mukava olla täällä ja mukava saada oma caddiekin takaisin. On ollut hyvä fiilis vetää nämä pari päivää, Korhonen sanoi ja kehui Galgorm Castle Golf Clubin kenttää.

– Se on tosi tiukka, aika kapeat väylät, pitkät raffit ja suht koht napakat griinit. Tämä on todella hyvä testi, sillä kelit eivät ole kovin kesäiset, tuulee ja välillä saattaa tulla vettäkin. Alle parin kierrokset ovat todella hyviä tuolla kentällä.

Korhosen mukaan väyliin pitää osua, jos haluaa saada hyviä lähestymis- ja birdie-paikkoja. Tiiltä väylälle lyönti onkin yksi ratkaisevimmista Irlannin kilpailussa.

Kenttä on Korhoselle uusi tuttavuus, mutta hän uskoo kentän sopivan hänelle. Hänen kuntonsa on kuitenkin tällä hetkellä arvoitus, mutta Korhonen uskoo pystyvänsä lyömään ilman suurempia kipuja.

– Pikkukivuissa pelataan muutenkin, joten se sinänsä haittaa. Kunhan se pysyy siedettävällä tasolla, hän sanoi.

Selkeä visio seuraaville vuosille

Korhosen tavoite Irlannista on päästä pelaamaan neljä kierrosta ilman suurempia kipuja. Irlannin jälkeen hänellä on ohjelmassaan kaksi astetta isompaa kilpailua Skotlannissa ja Lontoon lähellä.

Loppukauden kilpailut ovat vielä arvoitus, sillä golfin kilpailukalenteri elää jatkuvasti.

– Vielä ei oikein tiedetä, missä pelataan. Nyt olisi tarkoitus pelata nämä kolme kisaa ja sitten tulla pariksi viikoksi kotiin, Korhonen kertoi.

Loka-marraskuulle on merkitty kaksi kilpailua Kyproksella ja joulukuussa on mahdollisesti yksi kilpailu Arabiemiraateissa. Korhonen ei kuitenkaan ole varma, päästäänkö niitä pelaamaan.

Pelataan loppukauden kilpailuja tai ei, Korhonen haluaisi ainakin päästä harjoittelemaan kunnolla. Hänellä on nimittäin itselleen selkeä visio seuraaville parille vuodelle

– Voisin vetäistä itseni sinne maailman sadan parhaan joukkoon ja sitä kautta major-kisoihin seuraavan parin vuoden sisällä. Se olisi sellainen kiva tavoite, hän totesi.

Lue myös:

Mikko Korhonen joutuu vetäytymään golfin Walesin avoimista: "Ei pystynyt lyömään enää lyöntiäkään"

Käsivamma pitää Mikko Korhosen sivussa golfkentiltä kuukauden – tenniskyynärpää tuli puutarhatöistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat